2019-08-29 23:32:31
Φωτογραφία για Τα κοινά χαρακτηριστικά των εξαιρετικά επιτυχημένων ανθρώπων
Το να είναι κάποιος εξαιρετικά επιτυχημένο στη δουλειά του δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Και το σίγουρα είναι ότι αυτοί που γνωρίζουν την επιτυχία, μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Ψυχολόγος περιγράφει στο Business Insider τα 10 χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι εξαιρετικά επιτυχημένοι άνθρωποι:

Ξέρουν ποιοι είναι

Για να είναι κάποιος αυθεντικός, πρέπει να γνωρίζει ποιος και τι είναι, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω της αυτο-προβληματισμού. Πώς μπορεί να ξέρει κάποιος ποιος είναι, αν όλη η ώρα κάνει ό, τι κάνουν οι άλλοι;

Ένας άνθρωπος που ξέρει πραγματικά ποιος είναι, έχει προσωπική αρμονία και συνεπώς λιγότερο άγχος. Δεν νοιάζεται για το τι θέση έχουν οι άλλοι, γιατί είναι αρκετά σίγουρος για τον εαυτό του και έχει την ικανότητα να εστιάζει στον εαυτό του. Είναι άνθρωποι που γίνονται φαν του εαυτού τους.

Έχουν ένα υγιές εγώ


Η αυθεντικότητα προέρχεται από την καρδιά. Η ζωή του οδηγεί την καρδιά. Δεν θα κερδίσεις τίποτα από το να είσαι επιφανειακά καλύτερος από τους άλλους ή πιο πετυχημένους από τους άλλους ή να βγάζεις περισσότερα χρήματα από τους άλλους. Και αυτό γιατί όλα αυτά είναι προσωρινά και υποκειμενικά.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν μια υγιή εικόνα, κάτι θεμελιώδες για έναν μεγάλο ηγέτη. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι και δεν συμπεριφέρονται σαν αναμφισβήτητα ανταγωνιστές. Για να γίνει κάποιος κορυφαίος ηγέτης του ίδιου του εαυτού και του καθενός άλλου, θα πρέπει να ψάξει βαθιά μέσα του, να καθοδηγήσει με θάρρος και να ασκήσει την ενθουσιασμό.

Όταν κάποιος είναι αυθεντικός, έχει ένα υγιές εγώ. Πρέπει να είναι ασφαλής με τον εαυτό του ώστε να είστε σε θέση να καθοδηγείτε λαμβάνοντας υπόψη τις ιδέες και τις αισθήσεις των άλλων.

Εστιάζουν τα δυνατά τους

Όταν κάποιος έχει αναπτύξει μια υπερεγώ, είναι πάντοτε επικεντρωμένος στον εαυτό του, ενδιαφέρεται μόνο τώρα, σε αυτό που θέλει τώρα και στο πώς μπορεί να πάρει αυτό που θέλει τώρα. Είναι άνθρωποι αντιδραστικοί που θέλουν να πετύχουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους αυτή τη στιγμή, για να μην προλάβουν κάποιον άλλο. Έχουν προσανατολισμό στην ατζέντα. Τα θέλουν όλα για τους ίδιους τους.

Από την άλλη, όταν κάποιος ζει αυθεντικά, δεν έχει χρόνο να αναλωθεί στην προσωρινή ή στις αποτυχίες που υπάρχουν πάντα στο πρόγραμμα. Η εστίαση τους είναι πάντα μακροπρόθεσμη, έχουν επιμονή και δουλεύουν σκληρά για να επιτύχουν μακροπρόθεσμους στόχους. Είναι άνθρωποι προσανατολισμένοι στις σχέσεις. Ο αυθεντικός ηγέτης γνωρίζει ότι ορισμένες μάχες πρέπει να χαθούν για να κερδηθεί ο πόλεμος.

Είναι καλοί χαρακτήρες

Δεν μπορεί να είναι αυθεντικός αν δεν έχει ένα ισχυρό και καλό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν λέει πράγματα που δεν εννοεί, δεν δίνει υποσχέσεις που δεν μπορούν να κρατήσουν και είναι ακέραιος σε όλες τις συναλλαγές εντός και εκτός εργασιακού χώρου.

Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι τους εμπιστεύονται είναι επειδή κρατούν το λόγο τους, δεν είναι συναισθηματικά ασταθής και οι άνθρωποι αισθάνονται ότι μπορούν να τους εμπιστευτούν γιατί έχουν μια αίσθηση συνέπειας. Όταν κάποιος είναι αυθεντικός, δεν παίρνει τον εαυτό του πολύ σοβαρά και είναι σε θέση να γελάσει με τον εαυτό του.

Η ευφυΐα είναι ενδεικτική της κατάστασης της εσωτερικής πληρότητάς τους. Αυτοί που ακολουθούν τη μάζα είναι πάντα ανήσυχοι γιατί σε οποιαδήποτε στιγμή κάποιος μπορεί να κλέψει την προσωρινή δόξα τους. Και κάπως έτσι θα κινδύνευε η ακεραιότητα τους για το κέρδος.

Είναι οραματιστές

Επειδή είναι βαθιά συνδεδεμένοι με τον ίδιο τον εαυτό τους, είναι ανοιχτοί και καινοτόμοι. Είναι καλοί οραματιστές για τον εαυτό τους και αυτό τους επιτρέπει να είναι ικανοί σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις.

Σκέφτονται με όραμα, που πάντα λειτουργεί σαν προστιθέμενη αξία στους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν. Μπορούν να βοηθήσουν τους άλλους να συνειδητοποιήσουν τους υψηλότερους επαγγελματικούς τους στόχους. Πιέζουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους για να είναι συνεπείς και άριστοι. Η αυτο-ανάπτυξη είναι κορυφαίος στόχος για αυτούς και ενθαρρύνει τους άλλους να πετύχουν τους στόχους τους.

Είναι καλοί ακροατές

Όταν κάποιος είναι αυθεντικός, αντιμετωπίζει λιγότερες συναισθηματικές απειλές που κάνουν τους καλούς ακροατές, ακόμα και όταν διαφωνεί με τις απόψεις του άλλου. Είναι πρόθυμοι να εξετάσουν τις αντιφατικές ιδέες με ανοιχτό μυαλό και να αλλάξουν γνώμη εάν οι άλλοι λόγοι τους πειστούν.

Όταν κάποιος είναι ακροατής, είναι μαθητής. Διψά για την αλήθεια. Όταν κάποιος είναι αφοσιωμένος στην αλήθεια σε μια δεδομένη στιγμή, έρχεται σε επαφή με τον πιο βαθύ τον εαυτό του. Και αυτός βοηθά να εκφράζει καλύτερα τον ποιο είναι.

Είναι ειλικρινείς

Η ειλικρίνεια είναι δείγμα αυθεντικότητας. Είναι άνθρωποι που γνωρίζουν τον ποιοι είναι, συνδυάζουν την ειλικρίνεια με την ενθουσιασμό κάτι που συχνά φέρνει κοντά στην επιτυχία. Ποτέ δεν βάζουν τον άλλον στη διαδικασία να μαντεψει. Γιατί απλά είναι ειλικρινείς. Είναι ικανά να αποδεχθούν τον εαυτό τους, μεταξύ άλλων και τα ελαττωματά τους, κάτι που τους δίνει αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Δεν είναι σε καμία περίπτωση αφελείς.

Όταν κάποιος έχει πραγματική αυτοπεποίθηση εκπνέει σιγουριά και ψυχραιμία. Δεν διστάζουν για τα λάθη τους και τις αδυναμίες τους.

Είναι συνεπείς

Όταν κάποιος ξέρει ποιος δεν κρατάει αμυντική στάση απέναντι στους άλλους. Αξιολογούν τις σκέψεις των άλλων και των απόψεών τους και ακόμα και αν διαφωνεί μαζί τους, τους σέβεται. Δεν ζουν προσπαθώντας να πείσουν τους άλλους να κάνουν αυτό που τους το ίδιο θέλουν.

Είναι συνεπείς και δεν χρειάζεται να ικανοποιούν τα κριτήρια κάποιου άλλου για να αισθανθούν καλά με τον εαυτό τους. Αυτό τους κάνει συνεπείς και γενναιόδωρη σχετικά με τις εκτιμήσεις τους για την αξία των άλλων. Δεν είναι ανστακτικά. Ακολουθούν τις αρχές τους και δεν επηρεάζονται εύκολα.

Πιστεύουν στην ομάδα

Το ομαδικό πνεύμα τους ξεχωρίζει από τους άλλους. Φτιάχνουν επιτυχημένες ομάδες και δίνουν το περιθώριο στα μέλη τους να αναπτυχθούν, μοιράζοντας την επιτυχία και τα επιτεύγματά τους μαζί τους. Αγαπούν την ομάδα τους επειδή αισθάνονται σίγουροι τόσο ώστε να κάνουν οποιαδήποτε αλλαγή για την ομάδα.

Από την άλλη, όσοι δεν έχουν ομαδικό πνεύμα, είναι συνήθως εγωιστές και ανασφαλείς, αδυνατούν να συγχρονιστούν με την ομάδα και να θυμούνται όταν χρειάζεται να κάνουν αλλαγές. Και κάπως έτσι διαλύουν την συνοχή της ομάδας δείχνοντας την ανικανότητά τους να ηγηθούν. Η επιτυχία απαιτεί προσαρμογή. Εκείνοι που έχουν την ικανότητα προσαρμογής οδηγούνται στην επιτυχία και λαμβάνουν την ικανοποίηση που προσφέρει.

Χρησιμοποιούν την εμπειρία τους

Χρησιμοποιούν την εμπειρία τους να εργάζονται με σύνεση, μέσα από κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουν στο δρόμο προς την επιτυχία. Και αυτό τους καθιστά ικανούς να διαχειρίζονται την οποιαδήποτε δυσκολία προκύπτουν. Δεν υπάρχουν δάσκαλοι, παρά μόνο η ζωή που διδάσκει. Οι ικανότητες ηγεσίας που έχουν αποκτήσει σιγά σιγά μέσα από πραγματικές εμπειρίες και ιστορίες ζωής.

economistas.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ