2019-08-31 08:30:09
Φωτογραφία για ΚΕΕΛΠΝΟ: Πέντε χρόνια λοιδορήθηκαν, εκδιώχθηκαν. Και τώρα τι γίνεται που αθωώθηκαν;
Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε δημόσιες δηλώσεις του στην Βουλή αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, χαρακτήριζε τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, Σταμάτιο Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και Αικατερίνη Πολύζου, ως «υπόδικη συμμορία» για δήθεν παράνομες προσλήψεις

Δυο εισαγγελείς ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται tomanifesto.gr, την πλήρη απαλλαγή, δηλαδή την οριστική παύση της ποινικής δίωξης και τη μη απαγγελία κατηγορίας κατά των πρώην υπάλληλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου - πρώην διευθυντή ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτιου Πουλή - πρώην Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου, Αικατερίνης Πολύζου αλλά και της πρώην Πρόεδρου ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένης Κουρέα Κρεμαστινού για τις ελεγχόμενες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την θητεία της τελευταίας.

Κατά τα τελευταία έτη, ο τέως -πλέον- αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε δημόσιες δηλώσεις του στην Βουλή αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό facebook, χαρακτήριζε ευθέως τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, Σταμάτιο Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και Αικατερίνη Πολύζου ως «υπόδικη συμμορία» για δήθεν παράνομες προσλήψεις που έλαβαν τόπο στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την Θητεία της τέως Προέδρου του ΔΣ, Τζ
. Κουρέα Κρεμαστινού (2011- 2014).

Μάλιστα προσφάτως, μόλις στις 31 Ιουλίου 2019, στην ολομέλεια της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, ενώ συζητούνταν το θέμα της άρσης της ασυλίας του - η οποία και εν τέλει υπερψηφίστηκε - αναφέρθηκε εν γνώσει του ψευδώς σε δήθεν δικαστήριο που αντιμετώπισαν στις 19 Ιουλίου 2019 οι ανωτέρω πρώην υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ελεγχόμενες προσλήψεις θητείας Τζένης Κουρεά Κρεμαστινού (2011- 2014).

Σήμερα, το tomanifesto.gr αποκάλυψε ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός ανέφερε τα ανωτέρω ψεύδη στις 31 Ιουλίου καίτοι καλώς γνώριζε ότι κανένα δικαστήριο δεν έγινε στις 19 Ιουλίου, αφού το δικαστήριο είχε ήδη ματαιωθεί από τις 16-7-2019 όταν ο κ. Εισαγγελέας Εφετών με την υπ’ αριθμ. ΠΡΦ 19- 73 Διάταξη που εξέδωσε δικαίωσε την προσφυγή των τ. υπαλλήλων κατά του κατηγορητηρίου (ποινικής δίωξης) και μάλιστα δικαίωσε την προσφυγή τους αποδεχόμενος λόγους όχι μόνο τύπου αλλά και ουσίας.

Σύμφωνα δε με το γράμμα της ανωτέρω υπ’ αριθμ. ΠΡΦ 19- 73 Διάταξης, ο κ. Εισαγγελέας Εφετών απεφάνθη αυτολεξεί ότι: «…. Συνακόλουθα όλων όσων προεκτέθηκαν, οι υπό κρίση προσφυγές πρέπει να γίνουν δεκτές και τυπικά και κατ΄ ουσίαν, καθόσον εν προκειμένω κρίνεται ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής των προσφευγόντων για την παραπομπή τους στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (με τις ειδικότερες διακρίσεις που έγιναν για τον 1ο λόγο προσφυγής, δηλαδή είναι βάσιμος όσον αφορά τις προσλήψεις – διορισμούς πριν την 01/04/2014) για τις αποδιδόμενες σε αυτούς αξιόποινες πράξεις….».

Ταυτόχρονα με την ανωτέρω υπ’ αριθμ ΠΡΦ 19- 73 διάταξη του ο κ. Εισαγγελέας Εφετών διέταξε την εκ νέου εισαγωγή της υποθέσεως προς κρίση σε Συμβούλιο Πλημμελειοδικών μετά και από σύνταξη νέας πρότασης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Στις 17 Αυγούστου 2019 ολοκληρώθηκε και εισήχθη στο Συμβούλιο και η αναμενόμενη κατά τα ανωτέρω με ΑΒΜ 3328/2019 Πρόταση του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών, η οποία Εισαγγελική Πρόταση είναι ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ για όλα τα αποδιδόμενα σε όλους τους τ. υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και στην τ. Πρόεδρο ΔΣ ΚΕΕΛΠΝΟ κατηγορητήρια.

Εν πολλοίς, η Εισαγγελέας ζητά την πλήρη απαλλαγή, δηλαδή την οριστική παύση της ποινικής δίωξης και την μη απαγγελία κατηγορίας κατά των τ. υπάλληλων του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις άδικες πράξεις τόσο της συμμορίας όσο και των ψευδών βεβαιώσεων.

Συγκεκριμένα και η με ΑΒΜ 3328/2019 από 19 Αυγούστου 2019 Εισαγγελική Πρόταση αφού εξέτασε όλα τα μείζονα στοιχεία της δικογραφίας κατέληξε αυτολεξεί στο κάτωθι διατακτικό:

«… Επομένως, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στη μείζονα της παρούσας, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις περί της πληρώσεως της αντικειμενικής και υποκειμενικής υποστάσεως σε βάρος των κατηγορουμένων του αδικήματος της ψευδής βεβαίωσης, και άρα παραπέπεται ότι λόγω της έλλειψης των στοιχείων αυτών δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις κατά των κατηγορουμένων, οι οποίες να δικαιολογούν την εναντίον τους ποινική δίωξη.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Α) Να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη εναντίον των κατηγορουμένων: 1) Τζένη ΚΟΥΡΕΑ – ΚΡΕΑΜΑΣΤΙΝΟΥ του Ευσταθίου, κατοίκου …, 2) Θεόδωρου ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Χαραλάμπους, κατοίκου…,3) Ανδρονίκης ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ του Θεοφίλου, κατοίκου…, 4) Αικατερίνης ΠΟΛΥΖΟΥ του Δημητρίου, κατοίκου…, 5) Σταμάτιου ΠΟΥΛΗ του Κυριάκου, κατοίκου….., για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας (άρ. 187 ΠΚ), η οποία φέρεται ότι τελέσθηκε από αυτούς στην Αθήνα τον Απρίλιο και τον Μάιο του έτους 2014.

Β) Να μην γίνει κατηγορία σε βάρος των: 1) Ανδρονίκης ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ του Θεοφίλου, κατοίκου… και 2) Αικατερίνης ΠΟΛΥΖΟΥ του Δημητρίου, κατοίκου …, για ψευδής βεβαίωση από κοινού (άρθρα 1,13’ α, γ’, 14, 26 παρ.1 εδ α’, 27 και 242 ΠΚ, πράξη που φέρεται ότι τέλεσαν στην Αθήνα την 25-9-2017 … »

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη με ΑΒΜ 3328/2019 από 19 Αυγούστου 2019 Απαλλακτική Εισαγγελική Πρόταση που αφορά περίπου 74 ελεγχόμενες προσλήψεις- αναθέσεις έργου στο ΚΕΕΛΠΝΟ, κονιορτοποιεί και την απολύτως όμοια υπόθεση των 23 αναθέσεων έργου ετών 2013- 2014 στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

protothema.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ