2019-08-31 21:00:45
Φωτογραφία για Σημίτης: Πιθανή μια αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
«Ο Ερντογάν εξήγγειλε την ανάγκη άσκησης των δικαιωμάτων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’. Ποια έκταση καταλαμβάνει η ‘Γαλάζια Πατρίδα’ είναι ασαφές, αλλά έχουν ήδη προβληθεί από την Τουρκία δικαιώματα νότια της Κρήτης, στην περιοχή Δωδεκανήσου και στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Μια αντιπαράθεση Τουρκίας και Ελλάδας είναι στο άμεσο μέλλον πιθανή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης στο άρθρο του.

Με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Κώστας Σημίτης στο άρθρο του στην εφημερίδα τα «Νέα Σαββατοκύριακο» αναφέρει: «Η συνεννόηση θα διευκόλυνε όχι μόνο την ευρύτερη αποδοχή της λύσης αλλά και την απρόσκοπτη ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο κρατών. Η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα».

Παράλληλα, ο Κ. Σημίτης τονίζει ότι «η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα. Έντονη αντιπαράθεση θα έχει ως αποτέλεσμα την κληρονόμηση προβλημάτων που θα ταλανίζουν τη χώρα» για να προσθέσει με έμφαση: «Οχι άλλες 'μονόπλευρες Πρέσπες' σε καίρια ζητήματα».
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ