2019-09-03 22:20:14
Φωτογραφία για H ζωή του Μακρόν... θα διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο!
Σεμινάριο με θέμα τη ζωή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν θα διδάσκονται σε λίγους μήνες οι φοιτητές στην περίφημη Σχολή Πολιτικών Επιστημών «Sciences Po».

Από την ερχόμενη Άνοιξη, όπως αποκαλύπτει το γαλλικό περιοδικό «Closer», οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μάθημα που θα ρίχνει φως στην ταχύτατη επαγγελματική ανέλιξη του Γάλλου προέδρου, υπό τον τίτλο: «Μακρόν».

Οι φοιτητές θα μπορούν δηλαδή να ενημερωθούν για την πολιτική σταδιοδρομία του Γάλλου προέδρου: πώς ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μίας από τις γνωστότερες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου, της Rotshlid, έγινε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και μέσα σε σύντομο διάστημα, ανέλαβε τα ηνία της Γαλλίας.

Το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, ένα από τα πλέον διακεκριμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Γαλλίας, που θεωρείται ευρέως ως σχολή της ελίτ και «φυτώριο» υψηλόβαθμων αξιωματούχων και πολιτικών, θα προσπαθήσει να ρίξει φως στο «φαινόμενο» Μακρόν.


Την άνοιξη του 2020, οι φοιτητές του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού θα μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάριο 24 ωρών στην αγγλική γλώσσα που θα αφορά τον νυν Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό «Le Point».

«Αυτό το μάθημα θα επικεντρωθεί στην προσωπική και πολιτική άνοδο του Εμμανουήλ Μακρόν», η οποία παραμένει, σύμφωνα με την Sciences Po, «ένα ενδιαφέρον φαινόμενο και χρίζει περαιτέρω έρευνας», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

Οι φοιτητές θα διδαχθούν για τις «πολιτικές προκλήσεις» που αντιμετωπίζει ο Γάλλος πρόεδρος ενώ θα υπάρξει συζήτηση και για τις πιθανότητες επανεκλογής του το 2022, όπως αναφέρει το περιοδικό Closer προσθέτοντας πως θα είναι ένα διαδραστικό μάθημα, όπως επισημαίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Οι βαθμοί των σπουδαστών θα βασίζονται σε συνεχή αξιολόγηση της απόδοσής τους, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής τους. Επιπλέον, θα πρέπει να συμμετάσχουν σε διάφορες συζητήσεις για τον Μακρόν αλλά και να εκφράζουν τη γνώμη τους για τα βιβλία που έχουν μελετήσει σχετικά με την ζωή του Γάλλου προέδρου.

Όσον αφορά τους καθηγητές που θα διδάσκουν το μάθημα, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, σύμφωνα με την διεύθυνση του φημισμένου ακαδημαϊκού ιδρύματος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ