2019-09-04 11:36:01
Φωτογραφία για Απαλλαγή Στρατιωτικών με ανίατες ή δυσίατες παθήσεις, από τέλη ταξινόμησης, τέλη κυκλοφορίας και χορήγηση  δελτίου στάθμευσης ΑμεΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών  Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.)

Νόμιμα αναγνωρισμένο  Σωματείο με την υπ΄αριθμ. 18/2015 Διαταγή του Ειρηνοδικείου Άρτας - εγγεγραμμένο στο ειδικό βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Άρτας με αριθμό: 893/2015

Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pasysek.com

Email: [email protected]

  

ΠΡΟΣ:

ΥΕΘΑ κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή

Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Κώστα Καραμανλή

Υπουργό Οικονομικών

κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Πρόεδρο Ε.Σ.Α.μεΑ.

κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη

Συνήγορο του Πολίτη

Αρ. πρωτ.:36/2019

Άρτα, 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΘΕΜΑ:  Απαλλαγή Στρατιωτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις με ανίατες ή δυσίατες παθήσεις, από τέλη ταξινόμησης, τέλη κυκλοφορίας και χορήγηση  δελτίου στάθμευσης ΑμεΑ


              ΣΧΕΤ:    α. Π.Δ. 11/ΦΕΚ Α 17/27.01.2014

                           β. Ν.4609/2019

             γ. Ν.1798/88 (ΦΕΚ 166/Α΄)

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, κύριε Υφυπουργέ, κύριε Πρόεδρε της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και Συνήγορε του Πολίτη.

Σύμφωνα με τα (α) και (β) σχετικά, οι Στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρίνονται από Υγειονομικές Επιτροπές των κλάδων, ως ικανοί για τη Στρατιωτική Υπηρεσία με Ανίατη ή Δυσίατη πάθηση. Ποσοστό αναπηρίας οι Στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων από τις Υγειονομικές Επιτροπές, δικαιούνται μόνο στην περίπτωση της αποστρατείας τους για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με το (γ) σχετικό, όλοι οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ή δυσίατες ασθένειες και γενικά είναι άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), είναι δικαιούχοι από απαλλαγή τελών ταξινόμησης, τελών κυκλοφορίας και χορήγησης δελτίου στάθμευσης ΑμεΑ.

Κύριοι, ζούμε σε μια εποχή που οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες βιώνουν την οικονομική κρίση. Το ίδιο συμβαίνει και στους Στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Μπορούμε όλοι να καταλάβουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ανθρώπων τα έξοδα αυξάνονται λόγω φαρμάκων, εξετάσεων και θεραπειών, προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής, με το πρόβλημα υγείας το οποίο και αντιμετωπίζουν.

Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση σας στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και γενικά στους ανθρώπους με προβλήματα υγείας, τους ανθρώπους αυτούς δηλαδή οι οποίοι είχαν την ατυχία να κουβαλούν στην πλάτη τους αυτοί και οι οικογένειες τους έναν σταυρό για μια ζωή, που πολλές φορές για κάποιους από αυτούς είναι απίστευτα δυσβάσταχτος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να μην υπάρχει άνιση αντιμετώπιση όλων των Ελλήνων πολιτών με τους Στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Σύνδεσμος ζητεί όπως εξετάσετε την ένταξη αυτής της μερίδας Ελλήνων πολιτών στο (γ) σχετικό, οι οποίοι έχουν απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής του κλάδου με ανίατη ή δυσίατη πάθηση, ανεξάρτητα αν έχουν ποσοστό αναπηρίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, παρόμοιες περιπτώσεις προβλημάτων υγείας Ελλήνων πολιτών με αυτές των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι είναι δικαιούχοι.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Χαλάστρας

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ-ΕΥ)

6932467666

Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Κορίλλης

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)
6977242188
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ