2019-09-04 22:04:51
Φωτογραφία για «Μακρόν μάζεψε τους τρελάρες» - Οργισμένος δήμαρχος για τη συμφόρηση στις γαλλικές Άλπεις
Ορειβάτης σκαρφάλωσε στον Μον Μπλαν κουβαλώντας όργανο γυμναστικής -

Δεν είχε δυνάμεις για να το κατεβάσει και το άφησε σε καταφύγιο, σε υψόμετρο 4.362 μέτρων - Σε ανοιχτή επιστολή του ο οργισμένος δήμαρχος αναφέρει ότι θα στείλει στη βρετανική πρεσβεία στο Παρίσι τον λογαριασμό για την απομάκρυνση του κωπηλατικού μηχανήματος

Την οργή δημάρχου στις γαλλικές Αλπεις προκαλούν τολμηροί ορειβάτες που ανεβαίνουν στο Μον Μπλαν. Οργισμένος ο Ζαν - Μαρκ Πειλέ από Βρετανό βετεράνο πεζοναύτη, ο οποίος ανέβηκε στο Λευκό Όρος κουβαλώντας στην πλάτη του κωπηλατικό μηχάνημα το οποίο άφησε στην υψηλότερη κορυφή της δυτικής Ευρώπης, κάλεσε τον Εμανουέλ Μακρόν να αναλάβει δράση και να μαζέψει τους… τρελάρες.

Ο ορειβάτης Μάθιου Ντίσνεϊ σκαρφάλωσε στον Μον Μπλαν, κουβαλώντας το όργανο γυμναστικής. Ωστόσο, δεν είχε δυνάμεις για να το κατεβάσει και το άφησε σε καταφύγιο, σε υψόμετρο 4.362 μέτρων.


«Με τέτοιο όνομα, μάλλον πίστευε ότι ήταν σε θεματικό πάρκο», τόνισε ο δήμαρχος εκδηλώνοντας τον εκνευρισμό του.

Ο ορειβάτης - όπως δήλωσε στο BBC - είχε στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό, ο δήμαρχος όμως δεν έχει πειστεί.

Σε ανοιχτή επιστολή του αναφέρει ότι θα στείλει στη βρετανική πρεσβεία στο Παρίσι τον λογαριασμό για την απομάκρυνση του κωπηλατικού μηχανήματος. Το κόστος θα είναι 1.800 ευρώ σύμφωνα με τον ίδιο, γιατί θα πρέπει να απομακρυνθεί με ελικόπτερο.

Ο συγκεκριμένος δήμαρχος εδώ και καιρό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον αριθμό των ορειβατών στο Λευκό Όρος.

«Αυτή η κατάσταση έχει παραγίνει», δήλωσε ο δήμαρχος και κάλεσε τον Μακρόν «να ετοιμάσει και να περάσει χωρίς καθυστέρηση νόμους που από το 2020 θα τιμωρούν αυστηρά αυτούς τους τρελάρες που παραβιάζουν τη νομοθεσία, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη στο Μον Μπλαν».

Οι αρχές πασχίζουν να χειριστούν την τεράστια ροή ορειβατών που θέλουν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή των 4.810 μέτρων, τονίζοντας πως υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια, αλλά και αντίκτυπο στο περιβάλλον. Κάθε χρόνο σχεδόν 25.000 ορειβάτες πηγαίνουν εκεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμάχες μεταξύ των ομάδων, αλλά και έξαρση της παράνομης κατασκήνωσης.

Μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν έχουν πεθάνει τουλάχιστον τρεις ορειβάτες στο Μον Μπλαν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ