2019-09-05 11:11:40
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Απάτη ύψους 9,5 εκατ. ευρώ για ένα σκεύασμα που δεν το έλαβαν ποτέ οι ασθενείς! Αναζητείται ακόμη ο υπεύθυνος
Μαρία Γλένη HR

Λαβράκια φαίνεται ότι πιάνουν οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ που ανήκουν στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ, τον επίσημο ελεγκτικό μηχανισμό του Οργανισμού, αφού οι έλεγχοι που γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο πια, αποδεικνύουν πως το σύστημα είναι ακόμη τρωτό σε απάτες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που κατεγράφη το 2018 και προκάλεσε ζημιά ύψους 9,5 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ.

Επί σειρά μηνών, ιδιωτική εταιρεία χρέωνε τον Οργανισμό με σκευάσματα ειδικής διατροφής τα οποία ωστόσο δεν χορηγήθηκαν ποτέ σε ασφαλισμένους, αφού ουδέποτε η εταιρεία εισήγαγε το προϊόν.

Η υπόθεση έγινε αντιληπτή από τους ελεγκτές της ΥΠΕΔΥΦΚΑ με αποτέλεσμα να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι της απάτης.

Αυτός ωστόσο που δεν έχει εντοπισθεί ακόμη, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, είναι ο υπάλληλος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Για άγνωστους λόγους οι ελεγκτές δεν μπορούν να τον εντοπίσουν προκειμένου να τιμωρηθεί.

Να σημειωθεί ότι το σκεύασμα συνταγογραφήθηκε και αποζημιώθηκε σε μεγάλες ποσότητες το 2018 την ώρα όμως που δεν είχε εισαχθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι ελεγκτές είναι κοντά στον εντοπισμό και άλλων ανάλογων περιπτώσεων απάτης που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ