2019-09-05 14:12:57
Φωτογραφία για Η Lambo Sian είναι η πρώτη υβριδική Lamborghini
Η Lambo Sian είναι η πρώτη υβριδική Lamborghini και αποκαλύπτει το εντυπωσιακό ντιζάιν αλλά και τις κορυφαίες επιδόσεις, προετοιμαζόμαστε να τη δούμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την επόμενη εβδομάδα.

Το εντυπωσιακό supercar υιοθετεί τον ίδιο ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5 λίτρων V12 που χρησιμοποιείται επίσης και στην SVJ. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, συνοδεύεται από ένα 48-volt ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο προσθέτει επιπλέον 34 ίππους, συνολικά δηλαδή 830 PS. Αυτοί οι εντυπωσιακοί αριθμοί μετατρέπουν τη νέα Sian στην πιο ισχυρή Lamborghini παραγωγής από καταβολής της, παίρνοντας ουσιαστικά το στέμμα από την SVJ των 770 ίππων. Όλη αυτή η ισχύς μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων με διάφορα προσαρμοστικά χαρακτηριστικά, ανάλογα πάντα με τον τρόπο οδήγησης. Συνδυάζεται επίσης με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης αλλά και μηχανικό μπλοκέ πίσω διαφορικό
. Ενώ η ισχύς αυξήθηκε σε σύγκριση με την SVJ, το 0-100 km/h παρέμεινε ταυτόσημο (2,8 sec, η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 350 km/h – μακριά από την επίδοση της Bugatti Chiron Sport με 490 km/h). Ωστόσο, το υπέρ-αυτοκίνητο είναι ελαφρώς ταχύτερο από την SVJ, όταν πρόκειται για τους χρόνους επιτάχυνσης εν κινήσει που παίζουν μεγαλύτερο μάλιστα ρόλο (30-60 και 70-120 km/ h – κατά 0,2 και 1,2 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα).

Από την άποψη του σχεδιασμού τώρα, θεωρούμε ασφαλές να πούμε πως η Sian δανείζεται πολλά στοιχεία από την Terzo Millennio. Παρόλο που προφανώς δεν είναι τόσο “δραματική” όσο το πρωτότυπο, παρόλα αυτά θυμίζει βελτιωμένη version κυρίως με τις επιθετικές γραμμές της, τις έντονες ακμές, συνολικά τις τέλειες αναλογίες για supercar. Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο πίσω μέρος, εκεί θα παρατηρήσετε έξι εξαγωνικά φώτα LED, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τις απολήξεις της εξάτμισης οι οποίες διαθέτουν παρόμοιο σχήμα.

“Η ταχύτερη Lamborghini πρέπει να αποτελέσει κυριολεκτικά γιορτή, τόσο για όσους την βλέπουν όσο και ακόμη περισσότερο για εκείνους που είναι προνομιούχοι να την οδηγούν”, εξηγεί με στόμφο ο Mitja Borkert, Επικεφαλής Σχεδιασμού στη Lamborghini. “Η συγκεκριμένη λαμβάνει έμπνευση από την θρυλική Countach, ωστόσο, η Sian είναι μια φουτουριστική εικόνα από το μέλλον, όχι μια αναχρονιστική προσέγγιση”.

Και αν αναρωτιέστε ακόμη για τα logo ’63’ στα μικρά πτερύγια από ανθρακονήματα στο πίσω μέρος, αυτά αποκαλύπτουν τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα κατασκευάσει συνολικά η Lamborghini. Μόλις 63 τυχεροί πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν τη Sian με τιμή εκκίνησης τα 3,6 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός μάλιστα που θα τους επιτρέψει να εξατομικεύσουν τα αυτοκίνητά τους μέσω του προγράμματος προσαρμογής στο εργοστάσιο της εταιρείας. Στην πραγματικότητα, και τα 63 σπάνια κομμάτια έχουν ήδη πωληθεί. “Η αποκλειστικότητα ενισχύεται από τη συνολική εξατομίκευση Ad Personam, σύμφωνα με την οποία κάθε ένας από τους 63 ιδιοκτήτες της Sian διατηρεί το προνόμιο να δημιουργήσει το δικό του αυτοκίνητο μαζί με την ομάδα του Centro Stile. Κοινώς, 63 άτομα παγκοσμίως, θα κατέχουν όχι μόνο την ταχύτερη αλλά και την πλέον μοναδική Lamborghini στον πλανήτη”, προσθέτει κλείνοντας ο έμπειρος αρχισχεδιαστής.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ