2019-09-05 14:59:06
Φωτογραφία για Νοικιάζουν αυτοκίνητα από εμπορίες και μετά πωλούνται σαν καινούργια!
Χιλιάδες μεταχειρισμένα ΙΧ επιστρέφουν σε κακή κατάσταση στις εμπορίες αυτοκινήτων οι οποίες τα είχαν στείλει για… «δουλειά» στα νησιά. Πάνω από 20.000 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν σε εμπορίες αυτοκινήτων έχουν λάβει εισιτήριο μετ’ επιστροφής για τέλη Σεπτεμβρίου ή τον Οκτώβριο από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Ειδικότερα το μοντέλο που έχει ξεκινήσει και λειτουργεί τα τελευταία χρόνια αφορά στη συνεργασία εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων με εμπορίες μεταχειρισμένων καθώς οι πρώτοι επενοικιάζουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από τις εμπορίες για όσο διαρκεί η τουριστική σαιζόν. Τα ημερήσια έσοδα για τους εμπόρους που ενοικιάζουν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητά τους ανέρχονται σε 16,6 έως 20 ευρώ την ημέρα και τα συνολικά έσοδα για την τουριστική σαιζόν κυμαίνονται μεταξύ 2.500 και 3.000 ευρώ.

Ωστόσο πέραν των μικρών αυτοκινήτων πόλης σε δημοφιλή νησιά οι τουρίστες ζητούν και πολυτελή αυτοκίνητα. Έτσι ένα Jeep Wrangler ή ένα Range Rover ενοικιάζεται έναντι 8.500 ευρώ στο πεντάμηνο ή 53,3 ευρώ την ημέρα. Άλλα super-cars όπως Porsche ή Aston Martin ενοικιάζονται τουλάχιστον για 3.000 ευρώ το μήνα γεγονός που μεταφράζεται σε 100 ευρώ ημερησίως.


Αυτός είναι και ο λόγος όπου «εξαφανίζονται» τα αυτοκίνητα από τις εκθέσεις μεταχειρισμένων από τις αρχές του καλοκαιριού και ξεκινούν να επιστρέφουν στη βάση τους προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Πάντως πολλοί ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων κάνουν λόγο για στρέβλωση της αγοράς καθώς πολλοί έμποροι μεταχειρισμένων πλέον έχουν μεταβεί οι ίδιοι σε δημοφιλείς προορισμούς και έχοντας ενοικιάσει κάποια χωράφια που τα «ονομάζουν» πάρκινγκ προχωρούν και στην ενοικίαση αυτοκινήτων χωρίς συμβάσεις και παραστατικά δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στον κλάδο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς στελεχών της αγοράς τα έσοδα από την υπενοικίαση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ, και ακόμη κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πιστοποιήσει αν έχει φορολογηθεί ο συγκεκριμένος τζίρος Άψογα και χωρίς… επιπλέον χιλιόμετρα!

Κάποιοι έμποροι μεταχειρισμένων που τα ενοικιάζουν σε εταιρείες ενοικίασης οχημάτων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς μόλις επιστρέψουν τα αυτοκίνητά τους το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να γυρίσουν και πάλι τα χιλιόμετρα και τα κοντέρ τους να αναγράφουν τα χιλιόμετρα που είχαν πριν την ενοικίασή τους στα νησιά.

Άλλωστε το χρονικό διάστημα ενοικίασής τους είναι τόσο μικρό ώστε κάποιοι έμποροι έχουν την δυνατότητα όσα χιλιόμετρα και αν έχει διανύσει κάποιο όχημά τους κατά την περίοδο ενοικίασής του να μπορούν να το επαναφέρουν στην παλαιά ένδειξη χωρίς να μπορεί να το επιβεβαιώσει κανείς καθώς πουθενά δεν υπάρχει το ιστορικό των επιπλέον χιλιομέτρων εκτός από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου.

Όμως και σε αυτό το πρόβλημα οι επιτήδειοι έμποροι έχουν ανακαλύψει νέους τρόπους «αλλοίωσης» των δεδομένων του εγκεφάλου.

Έτσι λοιπόν αν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ενοικιαστεί σε εταιρεία για την τουριστική σαιζόν και επιστρέφοντας έχει διανύσει από 15.000 έως 25.000 χλμ. τότε πολύ απλά ο επιτήδειος έμπορος τα «κρύβει» γυρίζοντας τα χιλιόμετρα στο κοντέρ του αυτοκινήτου και ο καταναλωτής δεν γνωρίζει πως το αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει αποτέλεσε όχημα μετακίνησης χιλιάδων τουριστών το καλοκαίρι…
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ