2019-09-06 01:30:37
Φωτογραφία για Αυξάνονται οι κίνδυνοι ύφεσης - Επιχειρηματική αβεβαιότητα
Η γερμανική οικονομία, που εξαρτάται από τις εξαγωγές, πλήττεται από τη βραδύτερη

παγκόσμια ανάπτυξη και την επιχειρηματική αβεβαιότητα που προκάλεσαν οι εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου

Η ασθενέστερη ζήτηση από το εξωτερικό είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφεί μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση στις γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι εταιρίες μεταποίησης θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία σε ύφεση το τρίτο τρίμηνο.

Η γερμανική οικονομία, που εξαρτάται από τις εξαγωγές, πλήττεται από τη βραδύτερη παγκόσμια ανάπτυξη και την επιχειρηματική αβεβαιότητα που προκάλεσαν οι εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και η σχεδιαζόμενη, αν και με καθυστέρηση, έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

Τα συμβόλαια για προϊόντα 'Made in Germany' μειώθηκαν τον Ιούλιο κατά 2,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, λόγω της μεγάλης μείωσης των παραγγελιών από χώρες εκτός της ευρωζώνης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μείωση κατά 1,5%.


«Συνεχίζονται τα δεινά στη μεταποίηση. Η πτώση στις νέες παραγγελίες αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ύφεσης για τη γερμανική οικονομία», ανέφερε ο αναλυτής της VP Bank Τόμας Γκίτζελ.

Το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση το δεύτερο τρίμηνο λόγω των ασθενέστερων εξαγωγών, με τη μείωση στις πωλήσεις στο εξωτερικό να είναι κυρίως αποτέλεσμα των εξελίξεων στη Βρετανία και της χαμηλότερης από το μέσο όρο ζήτησης από την Κίνα.

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταγραφεί αρνητική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε ο Γκίτζελ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ