2019-09-06 11:01:06
Φωτογραφία για Τεράστιες χασισοφυτείες στην εντοπίστηκαν από drone της Αστυνομίας



Έξι μήνες παρακολουθούσαν αστυνομικοί της ασφάλειας Κοζάνης τη δύσβατη περιοχή της Καρδίτσας, όπου εντοπίστηκαν δύο τεράστιες χασισοφυτείες. 

Τα drones της αστυνομίας βρήκαν το ακριβές σημείο όπου ένας 53χρονος και 6 Αλβανοί είχαν στήσει μία οργανωμένη φυτεία με 1.250 χασισόδεντρα, τα οποία καλλιεργούνταν συστηματικά και με περισσή φροντίδα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 53χρονο και 3 Αλβανούς, σχημάτισαν δικογραφία για άλλους 3 Αλβανούς, ενώ προέκυψε η εμπλοκή τουλάχιστον άλλων 35 ατόμων. Τα χασισόδεντρα ήταν έτοιμα για συγκομιδή και εκτιμάται ότι η διάθεση της κάνναβης θα απέφερε στους δράστες πάνω από 1.200.000 ευρώ.

Οι δύο χασισοφυτείες ήταν σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και δύσβατη περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Νεράιδα και Καροπλέσι της Καρδίτσας και οι…καλλιεργητές είχαν ανοίξει ανάμεσά τους ένα μονοπάτι για να μπορούν να «φροντίζουν» καλύτερα τα φυτά.


Μάλιστα, επειδή περνούσαν αρκετές ώρες της ημέρας στις φυτείες, είχαν στήσει και δύο πρόχειρα καταλύματα, στα οποία διέμεναν οι αλλοδαποί… εργάτες.

Η μία φυτεία είχε 1.000 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 3,5 μέτρων και η άλλη 250 δενδρύλλια, ύψους έως και 60 εκατοστά το καθένα, ενώ στον χώρο βρέθηκαν, επίσης, σκαπτικά εργαλεία, σύστημα ποτίσματος, ακόμη και κιάλια (!) για να βλέπουν οι δράστες ποιος πλησιάζει σε εκείνο το σημείο.

Η πληροφορία έφτασε στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της ασφάλειας Κοζάνης περίπου στις αρχές του χρόνου και έλεγε πως σε ορεινή περιοχή της Καρδίτσας καλλιεργούνταν μία μεγάλη φυτεία με χασισόδεντρα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του σημείου κράτησαν αρκετό καιρό, ενώ όταν βρέθηκε το σημείο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, αφενός ότι οι φυτείες ήταν δύο, και αφετέρου πως οι Αλβανοί καλλιεργητές ήταν οπλισμένοι και αποφασισμένοι για όλα.

Η επιχείρηση οργανώθηκε πολύ καλά και κατά την έφοδο της αστυνομίας συνέδραμαν αστυνομικοί από την Κοζάνη, την Καρδίτσα, τη Λαμία, στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, ενώ από αέρος «περιπολούσε» το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Στην Πτολεμαΐδα και στη Λαμία συνελήφθησαν τα 4 μέλη της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού τύπου, για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, όπλων και εκρηκτικών, ενώ δικογραφία με τις ίδια κατηγορίες σχηματίστηκε σε βάρος άλλων 3 Αλβανών μελών της εγκληματικής ομάδας.

Εκτός από τα χασισόδεντρα, κατασχέθηκαν, επίσης, περίπου 3 κιλά χασίς, σπόροι κάνναβης, 3 φορτηγά, 2 Ι.Χ., ένα πιστόλι με γεμιστήρα, 2 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, μαχαίρια, πυροκροτητές, ασύρματοι επικοινωνίας και τα… κιάλια.

Στελέχη της ΕΛΑΣ έλεγαν στο ethnos.gr ότι μετά τα καίρια χτυπήματα στα ελληνοαλβανικά κυκλώματα, που έφερναν από τη γειτονική χώρα μεγάλες ποσότητες χασίς -τα τελευταία 4 χρόνια κατασχέθηκαν πάνω από 21 τόνοι-, οι διακινητές ναρκωτικών στράφηκαν στην… εγχώρια αγορά και καλλιεργούν εδώ τις φυτείες τους. Αναζητούν σημεία ορεινά, δύσβατα, που όμως έχουν κοντά πηγές για να παίρνουν νερό και να ποτίζουν τα δενδρύλλια της κάνναβης.

Ένα τέτοιο σημείο ήταν η περιοχή μεταξύ Νεράιδας και Καροπλεσίου στην Καρδίτσα. Είναι μια ζώνη ορεινή, χωρίς καλλιέργειες και βοσκοτόπια και καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα.

Το σημείο πρέπει να εντόπισαν Αλβανοί συνεργοί των δραστών που ζουν και εργάζονται στην Καρδίτσα. Έχει πολύ κοντά τρεχούμενο νερό και με ένα μικρό δίκτυο διανομής νερού τα δέντρα ποτίζονταν και αναπτύσσονταν ταχύτατα.

Τις τελευταίες μέρες υπήρχε μεγάλη κινητικότητα στις δύο καλλιέργειες, καθώς ειδικά η μία ήταν σε πλήρη ανάπτυξη και έτοιμη για συγκομιδή.

Η αστυνομία, όμως, έπρεπε να σχεδιάσει πολύ καλά την επιχείρηση εφόδου, αφού, όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες ήταν οπλισμένοι και έπαιρναν όλα τα μέτρα ασφάλειας.

πηγή Έθνος
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ