2019-09-06 11:06:34
Φωτογραφία για Φρούριο η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ: Επιστρατεύονται ελικόπτερα και υδροφόρες με κανόνια νερού



Σε ισχύ βρίσκονται από σήμερα τα έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης της Θεσσαλονίκης για τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα από σήμερα το πρωί ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους εργαζόμενοι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και το απόγευμα οι ένστολοι.

Ελικόπτερα, υδροφόρες με κανόνια νερού (αύρες), αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), πολλές διμοιρίες ΜΑΤ από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και πολύ ασφάλεια θα συνθέτουν από σήμερα το σκηνικό των μέτρων αστυνόμευσης της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πόλη της Θεσσαλονίκης ήδη έχουν καταφθάσει δύο υδροφόρες της ΕΛ.ΑΣ. με το κανόνι νερού. Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν δράσει κατά το παρελθόν στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις 14 Δεκεμβρίου 2018 εναντίων διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες στις Αστυνομικές Δυνάμεις, στο περιθώριο διαμαρτυρίας για την Συμφωνία των Πρεσπών. Σημειώνεται ότι τότε την ίδια ώρα στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης παρέθετε ομιλία ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Ενισχύσεις απ' όλη την Ελλάδα

Ήδη από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδος στην Θεσσαλονίκη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών που υπηρετούν σε περιοχές της Β. Ελλάδας αλλά και των Αθηνών προκειμένου να συμβάλουν στα μέτρα αστυνόμευσης της πόλης αναφέρει το typosthes.gr.

Φόβοι για τις καταλήψεις και Α.Π.Θ.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει διπλό ενδιαφέρον από μεριάς Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά τους χώρους που τελούν υπό κατάληψη από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Το ίδιο ισχύει και για χώρους του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έπειτα από το ζήτημα που έχει προκύψει, από την απόφαση της Κυβέρνησης για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

Fort Knox το… Βελλίδειο για να μην συναντηθούν πορείες

Όπως αναφέρει το TyposThes η περιοχή γύρω από το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, θα είναι «αποστειρωμένη» καθώς θα απαγορεύεται με κλειδώματα η προσέγγιση του οποιουδήποτε, ενώ θα υπάρχουν παντού έλεγχοι. Παράλληλα, μέλημα των Αρχών θα είναι να μην συναντηθούν πορείες… αντίθετων ιδεολογικά ατόμων.

Από σήμερα το πρωί ο χορός των κινητοποιήσεων

Την αυλαία των κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα Παρασκευή στις 08:00 εργαζόμενοι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν το πρωί στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία στις αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία μέσω της Εγνατίας η οποία θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι προκήρυξαν στάση εργασίας την Παρασκευή 6/9/2019 7πμ. έως 3μμ. για τα Σωματεία μέλη της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πορεία ένστολων το απόγευμα της Παρασκευής

Την σκυτάλη από την διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ, παίρνουν το απόγευμα της Παρασκευής συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Συγκεκριμένα οι ένστολοι θα συγκεντρωθούν στις 18:00 στο μνημείο του Λευκού πύργου στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία, θα κατευθυνθούν με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στην οδό Αγ. Δημητρίου.

Απόγευμα Σαββάτου

Απροσπέλαστο θα είναι το απόγευμα του Σαββάτου το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης λόγο των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί για τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, για 18:00 του Σαββάτου συγκέντρωση και πορεία προς τον χώρο της Δ.Ε.Θ. έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση του θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Την ίδια ώρα (18:00) συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία Αρχ. Αγοράς και εν συνεχεία θα κινηθούν προς τον χώρο της Δ.Ε.Θ.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ