2019-09-06 12:54:05
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Επί ποδός περίπου 3.500 αστυνομικοί εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ
Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας θέτει και φέτος σε εφαρμογή η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει την έναρξης λειτουργίας της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε σε σειρά συσκέψεων που προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Όπως έχει γίνει γνωστό, για την εφαρμογή των μέτρων τάξης και ασφάλειας θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ μετακινήσεις αστυνομικών θα υπάρξουν και από άλλες περιοχές της χώρας. Ωστόσο ο αριθμός των αστυνομικών που θα πάρουν μέρος στα μέτρα δεν θα ξεπεράσει τους 3.500.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης, απ' όπου θα διέλθουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ
. θα εποπτεύει την κίνηση των πορειών. Την ίδια ώρα, επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Αστυνομικό Μέγαρο, απ' όπου θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων. Για την επίβλεψη των μέτρων η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ορίσει δύο Εισαγγελείς, εκ των οποίων η πρώτη θα βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. και η δεύτερη στο Κέντρο της πόλης.

Ήδη από την Πέμπτη ξεκίνησαν αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στους δρόμους βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως, γύρω από τη ΔΕΘ και το ΑΠΘ εν όψει της εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης και στάθμευσης οχημάτων. Όπως ανακοινώθηκε, η κυκλοφορία για τα οχήματα θα απαγορευτεί μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στο Κέντρο, σε μία ακτίνα εκατοντάδων μέτρων από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απομακρύνει κάδους απορριμμάτων από τους δρόμους που θα περάσουν οι πορείες, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος ζήτησε από τους καταστηματάρχες να λάβουν προληπτικά μέτρα.

Συγκεντρώσεις και πορείες

Την ίδια ώρα για την κάθοδό τους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται συνδικάτα και συλλογικότητες. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει «ραντεβού» στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσει την ίδια μέρα και ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Η ΛΑ.Ε. καλεί σε συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Μ. Γενναδίου με Εγνατία, ενώ ΟΚΔΕ και ΚΕΕΡΦΑ στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Εγνατία. Στην Καμάρα έχει προγραμματιστεί το κάλεσμα των αντιεξουσιαστών και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη νέα παραλία θα συγκεντρωθούν άτομα που αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Την αυλαία των κινητοποιήσεων άνοιξαν το πρωί οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν στις 18:00 τα Σώματα Ασφαλείας, που απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ έχουν τεθεί ήδη από σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη, με απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ ο σχεδιασμός της Τροχαίας προβλέπει από αύριο το μεσημέρι καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στο ιστορικό κέντρο και σε βασικές αρτηρίες που οδηγούν σε αυτό.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η πρεμιέρα και η αποχώρηση...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η πρεμιέρα και η αποχώρηση...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ