2019-09-06 16:07:18
Φωτογραφία για «Όχι» στις πρόωρες εκλογές που θέλει ο Τζόνσον από όλη την αντιπολίτευση
Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν νίκη Τζόνσον εάν γίνονταν εκλογές πριν από την 31η Οκτωβρίου, ενώ ήττα του εάν γίνουν μετά από αυτήν την κομβική ημερομηνία

Σύσσωμη η αντιπολίτευση στη Βρετανία αποφάσισε να καταψηφίσει την πρόταση του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, εν μέσω της πολιτικής αναταραχής στη χώρα λόγω Brexit.

Εργατικοί, Φιλελεύθεροι, SNP από την Σκωτία και το Plaid Cymru (Πλάιντ Κάμρυ) από την Ουαλία συμφώνησαν σήμερα να απορρίψουν την νέα πρόταση για εκλογές.

Ο Μπόρις Τζόνσον, που δεν έχει πια την πλειοψηφία και χρειάζεται τα δύο τρίτα της Βουλής (435 ψήφους) βρίσκεται πλέον με δεμένα τα χέρια.

Μάλιστα, νέα δημοσκόπηση δείχνει πως είναι προς ώφελός του να βιαστεί για τις εκλογές εάν θέλει να παραμείνει στην Ντάουνινγκ Στρητ. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τον Μπόρις Τζόνσον να χάσει την πρωθυπουργική καρέκλα εάν οι εκλογές διεξαχθούν μετά την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.


Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον εκκεντρικό πρωθυπουργό αφού εάν οι εκλογές γίνουν τον Νοέμβριο, ο Τζόνσον αναμένεται να χάσει την υποστήριξη των μελών του κόμματος Brexit υπό την ηγεσία του Νάιτζελ Φάρατζ γεγονός που σημαίνει ότι θα απολέσει πιθανότατα και το αξίωμά του.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι εάν γίνουν εκλογές πριν από την 31η Οκτωβρίου, το κόμμα των Τόρις θα αποσπάσει ποσοστό 37% και οι Εργατικοί 30%.

Εάν όμως διεξαχθούν μετά τις 31 ΟΙκτωβρίου, το ποσοστό των Συντηρητικών δεν θα ξεπερνούσε το 28% και ο Κόρμπιν θα διαδεχόταν τον Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στρητ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM Research βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που το Εργατικό Κόμμα και το Σκωτσέζικο SNP σχεδιάζουν να πάνε τις εκλογές το Νοέμβριο.

Η κυβέρνηση του Λονδίνου, όπως έχει ανακοινώσει, θα ζητήσει εκ νέου από τους βουλευτές την προσεχή Δευτέρα να ψηφίσουν υπέρ των πρόωρων εκλογών στις 15 Οκτωβρίου, παρόλο που η αντιπολίτευση έχει ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσει.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ