2019-09-06 16:03:12
Φωτογραφία για Brexit: Νέα δικαστική απόρριψη καταγγελίας για την αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου
Η επιχειρηματίας Τζίνα Μίλερ στράφηκε κατά της απόφασης του Μπόρις Τζόνσον, ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο δεν τη δικαίωσε

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε καταγγελία εναντίον της απόφασης του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Η υπόθεση τέθηκε από την επιχειρηματία Τζίνα Μίλερ, η οποία υποστήριξε πως η συγκεκριμένη κίνηση αφορούσε σε «παράνομη κατάχρηση εξουσίας». Η συγκεκριμένη καταγγελία υποστηρίχθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Τζον Μέιτζορ, που βλέπει στην αναστολή έναν ελιγμό προκειμένου να επιβληθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Μετά την απόρριψη της υπόθεσης, ο Λόρδος Τζάστις Μπένετ υποστήριξε ότι η κ. Μίλερ θα μπορούσε να ασκήσει άμεσα έφεση λόγω των σημαντικών ζητημάτων που διακυβεύονται.

Οι ενάγοντες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ασκήσουν έφεση στη διάρκεια μιας ακρόασης στις 17 Σεπτεμβρίου ενώπιον του βρετανικού Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Η ομάδα μου και εγώ δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα για τη δημοκρατία», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ακρόαση η Τζίνα Μίλερ, που έχει ήδη κερδίσει μια δικαστική νίκη για το Brexit το 2017.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ