2012-06-16 10:53:22
Φωτογραφία για Στελέχη με εμπειρία για τις υπουργικές θέσεις  στη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά
Σε κάθε περίπτωση, ο Αντώνης Σαμαράς προετοιμάζεται για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα με εμπειρία, αλλά και εξωκοινοβουλευτικά. Το κυβερνητικό σχήμα σε πρώτη φάση θα είναι αρκετά μικρότερο με στόχο να είναι και πιο ευέλικτο και σίγουρα λιγότερο σπάταλο και ο βασικός του ρόλος θα είναι άμεσα να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, αλλά και να προχωρήσει στη σταδιακή επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στην καθημερινότητά τους, όπως είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης. Το υπουργείο Οικονομικών, όπως ακούγεται, θα βρίσκεται στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όμως θα πλαισιώνεται από αναπληρωτή υπουργό και υφυπουργούς. Για τις θέσεις αυτές προβάδισμα έχουν τα στελέχη τα οποία και σήμερα απαρτίζουν το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ., όπως είναι ο Γιάννης Μουρμούρας, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιάννης Βρούτσης και ο Νότης Μηταράκης
. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως φαίνεται, θα βρεθεί και πάλι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ για το υπουργείο Εξωτερικών παίζει τόσο το όνομα του Ευριπίδη Στυλιανίδη όσο και αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη. Ρόλο στην κυβέρνηση θα έχει και ο Σταύρος Δήμας, ενώ μια από τις εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς, χωρίς όμως κάτι να έχει κλειδώσει ακόμα, είναι η εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του Προέδρου της Βουλής και η μετακίνηση του κ. Πολύδωρα σε υπουργικό θώκο, ακόμα και στη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Στενοί συνεργάτες

Στο Μαξίμου θα βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Σταμάτης, στο υπουργείο Μεταφορών ενδέχεται να τοποθετηθεί ο Μάκης Βορίδης, ενώ βέβαιος πρέπει να θεωρείται ο Κωστής Χατζηδάκης για το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς η θητεία του στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή κρίθηκε ιδιαίτερα πετυχημένη. Για το Δικαιοσύνης πιθανότερο είναι το όνομα του πρώην προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπου Αθανασίου, ενώ για το αναβαθμισμένο υπουργείο Τουρισμού φαβορί είναι η Ολγα Κεφαλογιάννη. Ο Νίκος Νικολόπουλος θα αναλάβει τα εργασιακά στο υπουργείο Απασχόλησης, ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο Γιάννης Μιχελάκης.
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βουλγαρική εμπλοκή
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βουλγαρική εμπλοκή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ