2019-09-07 09:26:24
Φωτογραφία για Chromebook Enterprise laptops για όλους;
Η Microsoft κυριαρχεί στον χώρο των επιχειρήσεων εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες και οργανισμοί κοιτάζουν τελευταία να «εκμοντερνίσουν» τους επιχειρησιακούς φορητούς υπολογιστές τους, δίνεται η δυνατότητα στην Google και στους συνεργάτες της να αντιπαραθέσουν την δική τους, διαφορετική, πρόταση. Η Google μάλιστα ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Dell, έναν από τους παραδοσιακούς, και μεγαλύτερους συνεργάτες της Microsoft, για να την βοηθήσει να προωθήσει τα νέα Chromebook Enterprise laptops στις επιχειρήσεις.

Η Dell συνδυάζει το Chrome OS με μερικά από τα δημοφιλέστερα «business-focused» notebooks της προσφέροντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στον περισσότερο παραδοσιακό «clamshell» σχεδιασμό και τον «2-in-1» σχεδιασμό.

Αν και το παραπάνω μοιάζει σαν να πήρε οι Dell δύο από τα ήδη δημοφιλή Windows-powered notebooks της και να τους εγκατέστησε το Chrome OS, στην πραγματικότητα οι δύο εταιρείες εργάστηκαν μαζί για περισσότερο από ένα χρόνο ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα νέα Chromebook Enterprise notebooks θα είναι απολύτως έτοιμα για τις ανάγκες των σημερινών επιχειρήσεων και τις απαιτήσεις των τμημάτων πληροφορικής τους
. Και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται ένα σύνολο από cloud-based υπηρεσίες υποστήριξης της Dell που επιτρέπουν στους διαχειριστές να έχουν μεγαλύτερο και καλύτερο έλεγχο της εγκατάστασης/ ανάπτυξης των Chromebooks εντός της εταιρικής υποδομής.

Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές μπορούν ευκολότερα να ενσωματώσουν τα συγκεκριμένα Chromebooks στα υπάρχοντα περιβάλλοντα Windows καθώς και να τα διαχειρίζονται μέσω εργαλείων όπως είναι το VMWare Workspace One. Η Microsoft και οι συνεργάτες της προσφέρουν εδώ και χρόνια μία σειρά από εργαλεία διαχείρισης που καθιστούν απλή την παραμετροποίηση και την διαχείριση των Windows-based συσκευών. Και η Google όμως τώρα έχει τροποποιήσει την κονσόλα Chrome Admin με στόχο να βελτιώσει τους χρόνους φόρτωσης, προσέθεσε «αναζήτηση» σε κάθε σελίδα και την ανασχεδίασε προσθέτοντας στοιχεία «material design».

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του Dell Latitude 5400 με 14 ιντσών οθόνη (οι τιμές ξεκινούν από τα $699) και του 2-in-1 Dell Latitude 5300 με 13 ιντσών οθόνη (οι τιμές ξεκινούν από τα $819). Και οι δύο υπολογιστές μπορούν να εξοπλιστούν με επεξεργαστή έως και Intel Core i7 8ης γενιάς και με έως 32GB RAM και 1TB αποθηκευτικού χώρου. Και οι δύο υπολογιστές επίσης προσφέρουν USB-C docking και LTE δυνατότητες.

Η Google βεβαίως δεν έχει υπογράψει κάποια «συμφωνία αποκλειστικότητας με την Dell» δήλωσε ο John Solomon, Vice President του τμήματος Chrome OS στην Google. «Για το λανσάρισμα ξεκινήσαμε με την Dell… αλλά μελλοντικά θα επανέλθουμε στην περισσότερο ευρύτερη λογική όσον αφορά στο οικοσύστημα».

Όσον αφορά στην αντίδραση της Microsoft; Είναι γνωστό ότι σε συνεργασία με αρκετές εταιρείες έχει καταφέρει να αντιπαραθέσει μία σειρά από οικονομικούς Windows-based υπολογιστές, αλλά ο John Solomon υποστηρίζει ότι το πρόβλημα της είναι ότι το λειτουργικό της σύστημα δεν είναι μοντέρνο (σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η Microsoft αυτή την περίοδο εργάζεται για να αναπτύξει μία ελαφριά έκδοση των Windows –Windows Lite- που είναι αρκετά περισσότερο cloud-centric για να ανταγωνιστεί το Chrome OS περισσότερο αποτελεσματικά.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ