2019-09-07 13:11:11
Φωτογραφία για Κατάσκοπος της CIA που ήταν αιχμάλωτος της Βόρειας Κορέας αποκαλύπτει:
Ο 67χρονος πάστορας και επιχειρηματίας ήταν ένας από τους τρεις Αμερικανούς που

απελευθερώθηκαν τον Μάιο του 2018 από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας μολονότι δύο χρόνια νωρίτερα είχαν καταδικαστεί για «κατασκοπεία υπέρ της Νότιας Κορέας»

Για κατασκοπεία καταδικάστηκε στη Βόρεια Κορέα ο Κιμ Ντονγκ-τσουλ, Αμερικανός πολίτης που αφέθηκε ελεύθερος το 2018. Η νεότερη εξέλιξη είναι ότι επιβεβαίωσε τις φήμες που τον θέλουν πράκτορα της CIA. Ειδικότερα, τραβούσε φωτογραφίες χάρη σε μια μικροσκοπική κάμερα, κρυμμένη στο ρολόι του.

Ο 67χρονος πάστορας και επιχειρηματίας ήταν ένας από τους τρεις Αμερικανούς που απελευθερώθηκαν τον Μάιο του 2018 από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας μολονότι δύο χρόνια νωρίτερα είχαν καταδικαστεί για «κατασκοπεία υπέρ της Νότιας Κορέας». Και οι τρεις αποφυλακίστηκαν λίγο πριν από την ιστορική συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική δημόσια τηλεόραση NDR (θα μεταδοθεί στο σύνολό της την Κυριακή), ο Κιμ Ντονγκ-τσουλ ισχυρίζεται ότι ήταν κατάσκοπος από το 2011 για λογαριασμό της CIA.

«Μετά τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ (το 2011) κυκλοφορούσαν πολλές φήμες για τους πιθανούς διαδόχους του και για το μέλλον της χώρας», εξήγησε, σε ένα απόσπασμα αυτής της συνέντευξης. Στο πλαίσιο αυτό, η CIA αποφάσισε να τον στρατολογήσει, καθώς από το 2001 ζούσε στο Ράσον, την ειδική οικονομική ζώνη της Βόρειας Κορέας κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και την Κίνα και είχε άδεια να ταξιδεύει στο εξωτερικό αλλά και να μετακινείται εντός της χώρας.

Του έδωσαν, όπως λέει, ένα ρολόι με το οποίο μπορούσε να τραβάει φωτογραφίες χωρίς να γίνεται αντιληπτός, αλλά και ένα ακουστικό που το έκρυβε στο αυτί του.

Ο Κιμ Ντονγκ-τσουλ υποστηρίζει ότι φωτογράφισε πολεμικά πλοία της Βόρειας Κορέας, για τα οποία η CIA δεν διέθετε παρά μόνο εικόνες τραβηγμένες από δορυφόρο. Στους δημοσιογράφους της NDR έδειξε φωτογραφίες όπου εικονίζονται ράβδοι ψευδαργύρου καθαρότητας σχεδόν 100%. Όπως λέει, προέρχονται από το στοκ της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και του τις έδωσαν, έναντι αμοιβής, επιστήμονες του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος.

«Προσέγγισα ταυτόχρονα στρατιωτικούς και επιστήμονες που, το ήξερα, χρειάζονταν χρήματα», εξήγησε.

Τον Οκτώβριο του 2015 συνελήφθη. Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, τον συνέλαβαν ενώ επρόκειτο να παραλάβει ένα στικάκι USB που περιείχε στοιχεία για τα πυρηνικά και άλλες στρατιωτικές πληροφορίες. Αφού ανακρίθηκε επί έξι μήνες, τον καταδίκασαν σε 10ετή κάθειρξη σε στρατόπεδο εργασίας.

Στο βίντεο της NDR, ο 67χρονος έδειξε τα δάχτυλά του που, όπως λέει, έχουν πάθει ζημιά επειδή τα πάτησαν στρατιώτες με τις μπότες τους.

Μετά την απελευθέρωσή του, ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε τον Κιμ Ντονγκ-τσουλ και τους δύο άλλους Αμερικανούς κατά την άφιξή τους στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για μια χειρονομία «καλής θέλησης» εκ μέρους του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ