2019-09-10 18:31:27
Φωτογραφία για Απόρρητο σήμα του ΓΕΕΘΑ: να γίνει καταγραφή πολεμικού υλικού σε «επικίνδυνα» στρατόπεδα
Η κλοπή πολεμικού υλικού στη Λέρο σήμανε συναγερμό στο ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbreak.gr  εστάλη σήμα με προτεραιότητα τα «επικίνδυνα» στρατόπεδα να γίνει αμέσως καταγραφή του πολεμικού υλικού για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και αλλού κλοπές ή… περίεργες εξαφανίσεις πολεμικού υλικού.

Από την άλλη υψηλή διαβάθμιση, έλαβε η υπόθεση της κλοπής στρατιωτικού υλικού από τη Λέρο. Ήδη στο νησί έχει καταφθάσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε ο επαναληπτικός έλεγχος και έγινε σαφές ότι από τον φόρτο μάχης έλειπαν δύο αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες, βραδύκαυστο φυτίλι και μερικές δεκάδες σφαίρες. Στην ίδια αποθήκη φυλάσσονταν και πολεμικά τυφέκια τύπου G3 και FN τα οποία βρίσκονταν στη θέση τους.


Σε γενικό συναγερμό βρίσκονται αστυνομία και στρατός μετά την εξαφάνιση μεγάλου όγκου στρατιωτικού υλικού από μονάδα του Ναυτικού στη Λέρο.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα διαπιστώθηκε μεγάλη διαφορά στο προβλεπόμενο στο στρατιωτικό υλικό, καθώς έλειπαν δύο αντιαρματικά, χειροβομβίδες και πυρομαχικά.

Ο οπλισμός άνηκε στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού της Λέρου και αμέσως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του στρατού ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που έκλεψαν το οπλοστάσιο. Μάλιστα, στο νησί βρίσκεται από το πρωί και αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Είχαν κλέψει και 280 τόνους πετρέλαιο το 2017

Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται οπλισμός από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ). Πριν από δύο χρόνια στην ίδια βάση του Πολεμικού Ναυτικού, είχε σημειωθεί κλοπή 280 τόνων πετρελαίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών η κλοπή έχει σημειωθεί πριν από το καλοκαίρι, αλλά αποκαλύφτηκε τώρα. Κι αυτό διότι στην βάση υπήρξε αλλαγή ηγεσίας και ως είθισται κατά την τελετή παραλαβής-παράδοσης γίνεται καταμέτρηση του εξοπλισμού.

Νωρίς το πρωί ξεκίνησε νέα καταμέτρηση προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των εκρηκτικών που χάθηκαν και ακολούθως θα γίνει σύγκριση με την προηγούμενη απογραφή.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Θυμίζει την Κω το 2002

Η υπόθεση της Λέρου παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την κλοπή στην Κω στις 3 Αυγούστου του 2002, όταν τότε εκλάπησαν τρία οπλοπολυβόλα, 17 45άρια και τρία αυτόματα G3. Αγνώστος είχε τηλεφωνήσει στο αστυνομικό τμήμα της Κω και είχε συνδέσει την κλοπή με τη «17 Νοέμβρη».

Η κλοπή στην Κω είχε γίνει με τη μέθοδο του ριφιφί καθώς οι άγνωστοι δράστες τρύπησαν τον τοίχο διπλανής αποθήκης ιματισμού, και μπήκαν μέσα στην αποθήκη των πυρομαχικών.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbreak.gr/amyna/apokleistiko-aporrito-sima-toy-geetha-na-ginei-katagrafi-polemikoy-ylikoy-se-epikindyna-stratopeda/#ixzz5z8U4GoBZ
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ