2019-09-12 22:00:30
Φωτογραφία για Λέρος: «Έδεσε» η εμπλοκή ενός εκ των τριών υπόπτων για την κλοπή πυρομαχικών από τη Ναυτική Βάση
Καλά πληροφορημένες πηγές θεωρούν θέμα χρόνου να διαλευκανθεί πλήρως η κλοπή. Σημειώνουν πως «έχει δέσει» η εμπλοκή τουλάχιστον ενός εκ των τριών υπόπτων. Ένας αποθηκάριος και δύο πρώην μέλη των ΟΥΚ υπό έλεγχο. Τι αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Ένα βήμα πριν εξιχνιάσουν πλήρως την κλοπή στρατιωτικού υλικού από τη Ναυτική βάση της Λέρου βρίσκονται οι αρχές. Καλά πληροφορημένες πηγές θεωρούν θέμα χρόνου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, σημειώνοντας πως «έχει δέσει» η εμπλοκή τουλάχιστον ενός εκ των τριών ατόμων, στα οποία είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες.

Ωστόσο οι πληροφορίες διίστανται για το πώς οι συνεργαζόμενες αρχές – Στρατιωτικές αρχές, Αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ΕΥΠ – «έσπασαν» τον γρίφο της πολύκροτης υπόθεσης: Μία πηγή πληροφόρησης κάνει λόγο για ομολογία ενός εκ των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην κλοπή, ενώ άλλη πηγή πληροφόρησης αναφέρει πως την υπόθεση «ξεκλείδωσε» η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών κάποιων εκ των φερόμενων ως εμπλεκόμενων.


Απόψε το βράδυ πάντως εκδόθηκε ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σχετικά με την κλοπή, που αναφέρει:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία.

Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας».

Το χρονικό της υπόθεσης

Τρία άτομα που είχαν υπηρετήσει στη Ναυτική Βάση στην Λέρο θεωρούνταν ως ύποπτα και ανακρίνονταν από τις αρχές για την κλοπή του βαρέος οπλισμού.

Το μεσημέρι ο ΣΚΑΙ και ο ANT1 μετέδωσαν πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει ξεχωρίσει τρία άτομα – ένα πρώην αποθηκάριο ο οποίος πήρε μετάθεση αμέσως μετά τη Λέρο για περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και για πρώην δύο μέλη των ΟΥΚ που έχουν αποστρατευθεί.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει διαθέσιμο και υλικό από κάμερες, όπου έχει καταγραφεί η κλοπή μέρους του υλικού που λείπει.

Τι «εξαφανίστηκε» από την αποθήκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά διαπιστώθηκε πως λείπει στρατιωτικό υλικό μέσα από έτοιμους σάκους μάχης, που προορίζονται για τις αποστολές των κομάντος του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, διαπιστώθηκε η κλοπή 2 αντιαρματικών όπλων, αριθμού αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδων κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικών, ναρκών κατά προσωπικού, εκρηκτικών υλών και ποσότητας βραδύκαυστου φιτιλιού.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» ότι ανάμεσα στα πυρομαχικά που «αφαιρέθηκαν» από τη Λέρο ήταν και 140 νάρκες κατά προσωπικού, οι οποίες μάλιστα -κατά το δημοσίευμα- δεν έπρεπε βάσει Διεθνών συνθηκών να βρίσκονται στην κατοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ