2019-09-13 21:01:47
Φωτογραφία για Τα φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου
Ποιος είπε ότι τα πιο νόστιμα φρούτα τα έχει το καλοκαίρι και ο χειμώνας; Εντάξει, to be honest, είναι νόστιμα, αλλά ο καιρός και το συναίσθημα ότι είναι η αγαπημένη σου εποχή, τα κάνει ακόμα νοστιμότερα.

Μπορεί το φθινόπωρο να περνάει, για τους περισσότερους στα ψιλά, όμως, τα φρούτα είναι τόσο νόστιμα και μοναδικά, που πρέπει να τα προσθέσεις στη fruit list σου, όχι μόνο για τους επόμενους τρεις μήνες, αλλά για ολόκληρο το χρόνο.

Μήλο

Το φρούτο για το οποίο γράφτηκε το πολυειπωμένο ρητό “Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα” είναι καρπός του φθινοπώρου. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Οκτωβρίου, ο πράσινος ή κόκκινος καρπός βρίσκεται στην πιο ώριμη και νόστιμη φάση του. Πέρα από την κρατσανιστή γεύση του, αν επιλέξεις να φας το μήλο με τη φλούδα του, θα γεμίσεις με θρεπτικά στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσεις τα ποσοστά χοληστερίνης στο αίμα σου.


Σταφύλι

Το πιο υγιεινό snack που μπορείς να απολαύσεις τις δροσερές, πλέον, ημέρες. Είτε επιλέξεις να τα φας με κουκούτσι, είτε χωρίς, το μόνο σίγουρο είναι ότι και θα αυξήσουν το όριο ζωής και θα σε κάνουν να φαίνεσαι νεότερη. Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια. Επίσης, η επιδερμίδα σου θα αλλάξει και θα γίνει πιο λαμπερή, αφού το πράσινο αυτό φρούτο είναι αντιοξειδωτικό και καθαρίζει το δέρμα σου από τις ενοχλητικές τοξίνες.

Αχλάδι

Όταν βρίσκεται στο πιο ώριμο στάδιο, δηλαδή στην καρδιά του φθινοπώρου, έχουν τη γεύση και την υφή γλυκού. Καμία υπερβολή. Είναι νόστιμα, μαλακά και λιώνουν στο στόμα σου. Είναι η τροφή θησαυρός για το νευρικό σου σύστημα, με ουσίες που ελέγχουν και εξασφαλίζουν τη σωστή του λειτουργία.

Ρόδι

Μέσα στα χρόνια, θα έχεις οπωσδήποτε ακούσει για τη μαγική δράση αυτών των μικρών σπόρων. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δε μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι στον κόσμο του fitness, ο χυμός ροδιού αποτελεί το νέο trend. Αποτοξινώνει τον οργανισμό σου, καθαρίζει το αίμα σου από τις περιττές τοξίνες, εξασφαλίζοντας παράλληλα την αντιγηραντική δράση που επιθυμείς διακαώς.

Γλυκοπατάτα

Το πιο γλυκό συνοδευτικό του φαγητού σου έχεις τις ρίζες τους φθινοπωρινούς μήνες και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο. Γεμάτη από βιταμίνη C και A, καροτίνη, και αντιοξειδωτικές ουσίες, η πιο γλυκιά πατάτα συνοδεύει με ιδιαίτερη μαεστρία το κυρίως πιάτο. Βέβαια, μπορείς να την απολαύσεις και μόνη της, είτε τηγανητή είτε ψητή.

Πορτοκάλι

Ένα πορτοκάλι την ημέρα τις ασθένειες κάνει πέρα. Το πορτοκαλί παραδεισένιο φρούτο ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνοντας συγχρόνως την αρτηριακή πίεση. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, αξιολογείται ως απαραίτητη τροφή του καθημερινού σου διατροφικού προγράμματος. Τέλος, λόγω των φυτικών ινών που περιέχει, έχει την ικανότητα να μειώνει τη χοληστερίνη, καθώς και να σε προστατεύει από θέματα καρδιάς και μυαλού.

Κυδώνι

Μπορεί να το προτιμάς μόνο σε γλυκό του κουταλιού, όμως, μήπως ήρθε η στιγμή να αρχίσεις να το καταναλώνεις, όπως το μήλο και το αχλάδι; Η τεράστια ποσότητα βιταμίνης C που περιέχει, οι καταπραϋντικές ιδιότητες για το στομάχι και την εντερική σου κοιλότητα, καθιστούν το κυδώνι το out of the blue φρούτο του φθινοπώρου.

Καλή σου Απόλαυση! 
tlife.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ