2019-09-14 23:30:29
Φωτογραφία για Γερμανία: Ποινικό αδίκημα το «upskirting»
Η κακόβουλη πρακτική όσων βγάζουν κρυφά φωτογραφίες κάτω από τις φούστες των γυναικών θα τιμωρείται αυστηρά στη χώρα της Μέρκελ, όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Σήμερα, η Σοσιαλδημοκράτισσα υπουργός Δικαιοσύνης, Κριστίν Λάμπρεχτ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει προς ψήφιση νομοσχέδιο το οποίο θα ποινικοποιεί την κρυφή φωτογράφηση κάτω από τα γυναικεία φορέματα.

«Όποιος φωτογραφίζει γυναίκες και κορίτσια κρυφά κάτω από τη φούστα τους, παραβιάζει την ιδιωτική τους ζωή και το δικαίωμά τους στην ιδιωτική ζωή», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης.

Στη Βρετανία, όπως και την Γαλλία, το «upskirting» θεωρείται ήδη ποινικό αδίκημα», όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει την τιμωρία για το upskirting ήταν η Βρετανία. Πριν από μερικούς μήνες, οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Η εκστρατεία που διεξήγαγε η Τζίνα Μάρτιν, μια 27χρονη Βρετανή που υπήρξε θύμα της κακόβουλης αυτής πρακτικής βρίσκει απήχηση στην Ευρώπη. Δύο άνδρες τράβηξαν μια φωτογραφία κάτω από την φούστα της, κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ στο Λονδίνο το 2017 και κατόπιν έστειλαν τη φωτογραφία σε άλλους.

protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ