2019-11-05 13:00:08
Φωτογραφία για Λένα Παπαληγούρα: «Είχα κάνει τα πάντα για να μη μαθευτεί η εγκυμοσύνη μου»
Στο περιοδικό People και τη Μαρία Παπαϊωάννου έδωσε συνέντευξη η Λένα Παπαληγούρα, που μίλησε μεταξύ άλλων για τη γνωριμία και το γάμο με τον σύζυγό της, αλλά και την εγκυμοσύνη της.

«Τον Άκη τον γνώρισα μέσω της Ιωάννας Παππά. Ήρθε να τη δει στην παράσταση Τρεις Αδερφές, όπου παίζαμε μαζί. Ήταν κάτι δυνατό, τρυφερό, ζωντανό και εύκολο από την αρχή. Σαν να έπρεπε να γίνει. Έτσι το βίωσα εγώ, ελπίζω κι εκείνος.

Η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μας στο Μιλάνο. Είναι ένας τόπος που τον αγαπώ καθώς έχω δουλέψει στο παρελθόν εκεί με την Οδύσσεια του Robert Wilson. Ήξερε λοιπόν ότι είναι ένα μέρος πολύ σημαντικό για εμένα. Δεν ήταν ότι πήγαμε κάπου τυχαία. Ήταν όλα μελετημένα. Δεν το περίμενα καθόλου. Ξέραμε ότι θέλαμε να είμαστε μαζί, λέγαμε μήπως βάλουμε μπρος για ένα παιδάκι, αλλά έτσι πολύ φλου. Ήμουν από τους ανθρώπους που έλεγα μια ζωή ότι θα κάνω γάμο με 10 άτομα και τελικά καταλήξαμε να κάνουμε ένα τεράστιο πάρτι ενώ ήμουν εφτάμισι μηνών έγκυος. Ποτέ μη λες ποτέ, λοιπόν, στη ζωή.


Δούλευα μέχρι τον 7ο μήνα της κύησης και είχα κάνει τα πάντα για να μη μαθευτεί η εγκυμοσύνη μου. Είχε πολλή πλάκα γιατί έπαιζα στην Ηλέκτρα, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, και πάχαινα κάθε μήνα. Με ρωτούσαν, αλλά επειδή είναι και ένα λεπτό θέμα, άμα τους πεις “όχι”, δεν επιμένουν. Στον 7ο μήνα ανεβάσαμε την παράσταση στο Ηρώδειο. Εκεί πλέον φαινόταν. Δηλαδή όταν ο κόσμος χειροκροτούσε στην υπόκλιση πιστεύω πως σκεφτόταν “Η καημένη η κοπέλα είναι έγκυος, ας πάει στο σπίτι της’’. Άσε που έπαιζα την Ηλέκτρα που έλεγε “είμαι παρθένα’’ κι εγώ ήμουν με την κοιλιά.

Εντάξει, περίπου στον 6o μήνα μαθεύτηκε, αλλά δεν ήθελα να το επικοινωνήσω γιατί είναι κάτι προσωπικό. Προσπάθησα αρκετά, δεν ήταν εύκολο. Με ρωτούσαν και έλεγα “όχι, ρε παιδιά, τι λέτε’’. Στο μεταξύ είχα αλλάξει τα μαλλιά για τον ρόλο, οπότε έπεφτε το μάτι του άλλου εκεί. Στο τέλος της παράστασης δίνουν στον πρωταγωνιστή ένα χαρτί για να γράψει κάτι για την εμπειρία του. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιζα ως πρωταγωνίστρια στο Ηρώδειο. Έγραψα, λοιπόν, “σας ευχαριστώ και εγώ και ο γιος μου, που είναι στην κοιλιά’’. Ήταν πασιφανές πια.

Είχα κανονίσει να πάω να δω την παράσταση Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων με τον Νίκο Κουρή και τον Ορφέα Αυγουστίδη, προηγουμένως όμως είχα ραντεβού με τον γυναικολόγο μου καθώς είχα μπει στον μήνα μου. Θυμάμαι ότι βιαζόμουν να πάω στην παράσταση και ακούω τον γιατρό να μου λέει “γεννάς’’. Πήγαμε λοιπόν απευθείας στο μαιευτήριο Ρέα χωρίς καν να πάρουμε πράγματα. Γέννησα αργά και ήθελα να πάρω τον μικρό στο δωμάτιο. Μου έλεγαν “μα είστε κουρασμένη’’. Τους παρακαλούσα και τους έλεγα ότι θα μείνει και ο άντρας μου. Τελικά μείναμε οι τρεις μας. Αυτό νομίζω δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ