2019-12-05 23:07:09
Φωτογραφία για ΔΟΕ: Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα της Στεφανίδη για την Επιτροπή Αθλητών
Επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα της Κατερίνας Στεφανίδη για τις εκλογές της επιτροπής

των αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που θα διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Η υποψηφιότητα της χρυσής Ολυμπιονίκη του επί κοντώ, εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ που διεξήχθη στη Λωζάνη, ύστερα από εξέταση όλων των υποψηφιοτήτων των αθλητών και αθλητριών που είχαν προταθεί από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές.

Η εκλογή των τεσσάρων νέων μελών της Επιτροπής Αθλητών θα γίνει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με όλους τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες, να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Η θητεία των νέων μελών της Επιτροπής θα είναι οκταετής, ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 2028 και μετά την εκλογή τους θα προταθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή και στη Σύνοδο της ΔΟΕ ώστε να γίνουν μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.


Η Κατερίνα Στεφανίδη εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά για την απόφαση της ΕκτελεστικήςΕπιτροπής της ΔΟΕ: «Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που αποτελώ μέρος της ομάδας των αθλητών που θα είναι υποψήφιοι για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ και θα έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω και να παλέψω για τα δικαιώματα των Οlympians και των μελλοντικών Οlympians. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που με πρότεινε και μου έδωσε αυτή την καταπληκτική ευκαιρία. Θέλω να πιστεύω ότι περισσότεροι αθλητές από ποτέ, θα ψηφίσουν και θα επιλέξουν αυτούς που πιστεύουν ότι θα τους εκπροσωπήσουν καλύτερα. Eίμαστε όλοι μάρτυρες μίας πρωτοφανούς προσπάθειας από τους αθλητές σε όλο τον κόσμο, να προστατέψουν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Είμαι ευγνώμων που ίσως θα έχω την ευκαιρία να το πράξω κι εγώ αυτούς, μέσω της Επιτροπής Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής».

Καπράλος: «Χαρούμενοι για την Κατερίνα»

Εμπνευστής της υποψηφιότητας της Στεφανίδη, ήταν ο Σπύρος Καπράλος ο οποίος και τη προώθησε στη ΔΟΕ. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ (και «αθάνατος» της ΔΟΕ) δεν έκρυψε την ικανοποίηση του: «Τόσο εγώ όσο και όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού στην Ελλάδα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Κατερίνα Στεφανίδη είναι υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η Κατερίνα εκτός από σπουδαία αθλήτρια με σπουδαίες επιτυχίες, διακρίνεται για τον εξαιρετικό χαρακτήρα και το ήθος της. Ηπολύπλευρη προσωπικότητά της, σε συνδυασμό με την καλοσύνη, την ευγένεια αλλά και μαχητικότητά της, πιστεύω ότι την καθιστούν ως την ιδανική υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών. Είμαι σίγουρος ότι όπως είναι εξαιρετική αγωνίστρια στους στίβους, θα είναικαι στη νέα θέση, διεκδικώντας το καλύτερο για τα δικαιώματα των αθλητών όλου του κόσμου. Η ελληνική Ολυμπιακή και αθλητική οικογένεια θα σταθεί ενεργά στο πλευρό τη Κατερίνας στην προσπάθεια να εκλεγεί στην Επιτροπή Αθλητών γιατί πιστεύουμε ότι πραγματικά το αξίζει».

Πηγή:www.sportsfeed.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ