2019-12-25 23:44:01
Φωτογραφία για 7 Δημοφιλείς χειροποίητες Θεραπείες με τη χρήση Μαγειρικής Σόδας

Καθώς υπάρχουν πολλές χειροποίητες θεραπείες όπου χρησιμοποιείται ως καθαριστικό, η μαγειρική σόδα είναι γνωστή τόσο για τις απολυμαντικές της ιδιότητες όσο και για τη χρήση της στην κουζίνα. Καθώς το κόστος της κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα και είναι απλή στη χρήση της, η μαγειρική σόδα (ή αλλιώς το διττανθρακικό νάτριο) μας δίνει αμέτρητες δυνατότητες να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές μας δυσκολίες χωρίς να καταφύγουμε σε χημικά προϊόντα. Παρακάτω, αναφέρουμε λίγους τρόπους τους οποίους ίσως να μην σκεφτήκατε πριν.

Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα της μέλισσας.

Η μαγειρική σόδα είναι σωτήρια καθώς ανακουφίζει από τα τσιμπήματα της μέλισσας και της σφήκας. Υπάρχει η θεωρία ότι χάρη στις αλκαλικές της ιδιότητες, καταπολεμούνται οι παρενέργειες του μυρμηκικού οξέος που περιέχεται στην πληγή και παράλληλα είναι εφικτή η αφαίρεση των ρύπων. Για καλύτερα αποτελέσματα, φτιάξτε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού, το οποίο θα εφαρμόσετε στην πληγή αφού πρώτα αφαιρέσετε το κεντρί.

Αφαιρεί τα μαύρα στίγματα.

Ένα παρόμοιο μείγμα με μαγειρική σόδα και νερό μπορεί να συντελέσει και στην απομάκρυνση των ξένων εισβολέων από το δέρμα σας και έτσι καθαρίζει η επιδερμίδα σας από τα μαύρα στίγματα.

Καταπολεμά τον ιδρώτα.

Το μείγμα με μαγειρική σόδα και νερό μπορεί επίσης να συμβάλει και στην καταπολέμηση της εφίδρωσης και των άσχημων οσμών. Βοηθάει στη διατήρηση της ξηρότητας των μασχαλών σας όπως ακριβώς και τα αποσμητικά αλλά με λιγότερες χημικές ουσίες.

Ανακουφίζει τα πόδια σας.

Προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε νερό και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να ανακουφίσετε τα πόδια σας. Κάνετε απαλό μασάζ στα πόδια σας για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε ακόμη και λουτρό με μαγειρική σόδα έτσι ώστε να επωφεληθεί όλο το σώμα σας.

Δροσίζει τα εγκαύματα.

Τα εγκαύματα από τον ήλιο μπορούν να σας καταστρέψουν όλη την ημέρα. Για να δροσίσετε το δέρμα σας, δοκιμάστε να κάνετε λουτρό, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω. Προσθέστε μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας σε μία μπανιέρα με χλιαρό νερό και θα δείτε θαύματα. Μην χρησιμοποιήσετε πετσέτα για να σκουπιστείτε αλλά στεγνώστε φυσικά. ίσως βέβαια να χρειάζεται περισσότερος χρόνος όμως τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο εμφανή.

Διώχνει τη δυσφορία.

Αυτή η χρήση είναι πολύ πιο γνωστή. Η μαγειρική σόδα έχει ισχυρές αντιόξινες ιδιότητες. Η καούρα και η δυσφορία στο στομάχι μπορούν να θεραπευτούν εάν πίνετε ένα ποτήρι κρύο νερό με 1-2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας. Καθώς το μείγμα αυτό απαιτεί την πρόσληψη σημαντικής ποσότητας του προϊόντος, θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν θέλετε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Βελτιώνει την απόδοση του σαμπουάν.

Η μαγειρική σόδα έχει θεαματικά αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το σαμπουάν σας. Αναμείξτε και τα δύο για καλύτερο καθαρισμό. Το σαμπουάν θα σας χαρίσει πιο γυαλιστερά μαλλιά καθώς η μαγειρική σόδα είναι αυτή που δρα κυρίως. Επίσης, μπορείτε να βουτήξετε τις βούρτσες και τις χτένες σας σε ένα μείγμα με σόδα και νερό και θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα στα μαλλιά σας καθώς θα καθαρίζονται ενώ θα χτενίζεστε. Στο τέλος, ξεβγάλετέ τα.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα



Let's block ads! (Why?)

ΧΡΗΣΙΜΑ – Newsitamea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ