2019-12-27 21:24:01
Φωτογραφία για Εκατοντάδες υπογραφές κατά του σχεδίου Ερντογάν για διώρυγα
Eκατοντάδες άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη έχουν υπογράψει τις τελευταίες δύο ημέρες

σε λίστες, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο γιγαντιαίο σχέδιο κατασκευής μιας διώρυγας που προωθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο, όπως καταγγέλλουν, θα προκαλέσει περιβαλλοντικό χάος στην πόλη.

Η προτεινόμενη Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, μήκους 45 χλμ, θα ενώνει τη Μαύρη Θάλασσα προς τον βορρά και τη θάλασσα του Μαρμαρά προς τον νότο.

Ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι το έργο θα διευκολύνει την κυκλοφορία και θα προλαμβάνει τα ατυχήματα στα Στενά του Βοσπόρου.

Όμως, βουλευτές της αντιπολίτευσης και οικολόγοι απαντούν ότι η έκθεση σχετικά με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της διώρυγας δεν δίνει επαρκείς απαντήσεις για όλα τα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει η κατασκευή της.

Κάλεσαν, επομένως, τους Τούρκους να καταθέσουν αιτήματα με τα οποία θα δηλώνουν την αντίθεσή τους στην έκθεση έως τη 2α Ιανουαρίου. Από χθες, ουρές σχηματίζουν έξω από τα γραφεία της πολεοδομίας στην Κωνσταντινούπολη όσοι περιμένουν να υπογράψουν τις λίστες.


Ο Αχμέτ Κάρα στέκεται έξω από το υποκατάστημα της πολεοδομίας στη συνοικία Μπεσικτάς. Λέει ότι διαφωνεί με τη διώρυγα λόγω των επιπτώσεων, που φοβάται ότι θα έχει, στο σύστημα υδροδότησης της Κωνσταντινούπολης.

«Η έλλειψη νερού είναι το νούμερο ένα πρόβλημα για την ανθρώπινη ζωή» σημείωσε ο 32χρονος τεχνικός υπολογιστών.

Η Γκιουλτζάν Ερντογάν Μποϊράζ, μια 56χρονη πρώην καθηγήτρια, υποστηρίζει ότι το σχέδιο στοχεύει στην κερδοσκοπία και θα καταστρέψει το μέλλον της πόλης.

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στα εγγόνια μας και καταβάλλουμε προσπάθειες να προστατεύσουμε το μέλλον μας. Είμαι εδώ για να μπορώ να κοιμάμαι ήρεμα» τόνισε.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι η κατασκευή θα προχωρήσει παρά τις όποιες διαφωνίες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ