2019-12-28 11:04:51
Φωτογραφία για Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης
Στην Κύπρο έφτασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ.

Όπως ανακοινώθηκε από ιστοσελίδες της Λιβύης, ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, έφτασε στην Κύπρο για ανεπίσημες επαφές, στέλνοντας ισχυρά πολιτικά μηνύματα και ενισχύοντας το μέτωπο συμμαχιών, που Αθήνα και Λευκωσία οικοδομούν με κράτη της περιοχής, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Εν τω μεταξύ, σύσσωμη η διεθνής κοινότητα έχει στραμμένο το βλέμμα στη Λιβύη, όπου οι δυνάμεις του Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ φέρονται να πλησιάζουν στο κέντρο της πρωτεύουσας Τρίπολης, που έως τώρα είναι υπό τον έλεγχο της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.  

Οι δυνάμεις του Χάφταρ κατέλαβαν θέσεις κλειδιά στα νότια περίχωρα της Τρίπολης περιλαμβανομένου του Διεθνούς Αεροδρομίου της πόλης, που δεν λειτουργεί από το 2014 και ενός στρατοπέδου. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα. Όπως ανακοινώθηκε στις 7 Ιανουαρίου την Λιβύη θα επισκεφθεί ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Εξωτερικών Γαλλίας, Ιταλίας, Βρετανίας. 


Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών από τους Προέδρους Αιγύπτου,  Ρωσίας και ΗΠΑ, είχε αργά το βράδυ ο Λίβυος Υπουργός Εξωτερικών Ταχίρ Σιγιάλα. Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προήδρευσε επιχειρησιακής σύσκεψης με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν η κατάσταση στη Λιβύη μαζί και με άλλα επίκαιρα θέματα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, ο Υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Βλαντιμίρ Καλοκόλτσεφ, ο Διοικητής της FSB Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο, ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας (Βουλή) Βιτσισλάβ Βολόντιν.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ