2020-01-25 14:35:35
Φωτογραφία για Θανάσης Καββαδάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ μη έχοντας τις δυνάμεις για να κερδίσει τους δήμους, επεδίωξε να τους διαλύσει...
  Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον νέο Εκλογικό Νόμο στην ολομέλεια της Βουλής, κλείνει την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, και καταργεί οριστικά την απλή αναλογική, μετά από διπλές εκλογές. Η τοπική αυτοδιοίκηση και η επιλογή των Δημάρχων ήταν στα επιχειρήματα του Βουλευτή Ν.Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά. Έφερε ως παράδειγμα τον εκλογικό νόμο Κουτσόγιωργα και την αποδυνάμωση του δημοτικού συμβουλίου της Λευκάδας, που προέκυψε από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, επισημαίνοντας ότι την ίδια πρακτική ακολούθησε o ΣΥΡΙΖΑ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο οποίος μη έχοντας τις δυνάμεις για να κερδίσει τους δήμους, επεδίωξε να τους διαλύσει, και τα παράδοξα αποτελέσματα αυτού του συστήματος απλής αναλογικής φαίνονται τώρα σε πολλούς Δήμους, μεταξύ των οποίων και σε αυτόν της Λευκάδας.

Σύμφωνα με όσους δεν υιοθετούν το σύστημα της απλής αναλογικής τα επιχειρήματα είναι η πολιτική, οικονομική αστάθεια στους δήμους και κατ΄ επέκταση και τις τοπικές κοινωνίες, ως συνέπεια της κρίσεις που θα δημιουργηθεί στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς από έλλειψη ωριμότητας τόσο της κοινωνίας όσο και των δημοτικών συμβούλων.


Το προηγούμενο σύστημα ήταν πλειοψηφικό με κατανομή πάνω από τα τρία πέμπτα των εδρών στον νικητή, οι πολέμιοι του συστήματος αυτού έχουν ως βασικό επιχείρημα, την αλλοίωση της ψήφου των πολιτών-δημοτών, εφόσον η εκπροσώπηση δεν είναι αντίστοιχη με την ψήφο.

Ποια από τις δύο απόψεις θα οδηγήσει στην λύση των πραγματικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών είναι μία πρόκληση δίνοντας ” τροφή για σκέψη ” σε όλους.

 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου με τα σημεία της ομιλίας του Βουλευτή Λευκάδας:

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ