2020-01-26 18:07:08
Φωτογραφία για Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Θα καλούσα για ποτό Τσίπρα και Μητσοτάκη μαζί
«Το Grexit θα ήταν καταστροφικό αρχικά για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωζώνη στο

σύνολό της», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζονται ότι όταν έγινε πρόεδρος της Κομισιόν, θέλησε να αλλάξει τον χώρο αντιμετωπιζόταν η χώρα μας, «έναν τρόπο μη πολιτικό, καθαρά τεχνοκρατικό».

Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αποκάλυψε ότι αρνείται να διαβάσει τα βιβλία που έχουν γραφεί για την ελληνική κρίση και δεν έχει δει ακόμη την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα».

Όπως αναφέρει επίσης στη συνέντευξή του, απορεί που «όλοι λένε ότι έσωσαν την Ελλάδα και το ευρώ», επισημαίνοντας ότι την περίοδο 2014-2015 είχε λιγότερους συμμάχους. «Σήμερα κάποιοι λένε ότι ήταν μαζί μου. Δεν ήταν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, εξηγεί ότι έχει φιλικές σχέσεις και με τους δύο
. Ερωτηθείς δε με ποιον από τους δύο θα πήγαινε για ποτό, έδωσε την εξής απάντηση: «Και με τους δύο. Ταυτόχρονα. Θα τους έλεγα ιστορίες που δεν γνωρίζουν. Πρέπει να σας πω, όμως, ότι κανείς Ελληνας πρωθυπουργός δεν ερχόταν να μου κατηγορήσει τον προηγούμενο, ανεξάρτητα από το τι κάνουν εντός της χώρας τους. Ηταν πατριώτες. Είχαμε να κάνουμε με την Ελλάδα, όχι μόνο με κυβερνήσεις».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τα όσα έχει πει κατά καιρούς για εκείνον ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν ήταν αρκετά αιχμηρός. Ειδικότερα, αναφορικά με το σχόλιο του πρώην ΥΠΟΙΚ στο βιβλίο του ότι μερικές από τις χειρότερες στιγμές ήταν όταν «ο Γιούνκερ προσπάθησε να τον βοηθήσει» και ότι «δεν ήταν ιδιαίτερα ικανός» και ερωτηθείς αν θυμάται αυτή τη συνάντηση, ο Γιούνκερ είπε: «Όχι, αλλά δεν θυμάμαι τη δική του ικανότητα».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ