2020-01-27 17:30:41
Φωτογραφία για Κως και Λέρος είπαν όχι στον Μηταράκη και τα σχέδια της κυβέρνησης στο προσφυγικό
Να προωθήσει τα κυβερνητικά σχέδια για δημιουργία νέων, κλειστών δομών για τους μετανάστες επιχείρησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος επισκέφτηκε αυτό το Σαββατοκύριακο την Κω και τη Λέρο.

Ωστόσο, ο υπουργός συνάντησε την άρνηση των δημοτικών συμβουλίων και στα δύο νησιά, να συμπράξουν στον κυβερνητικό σχεδιασμό. Αμφότερα τα τοπικά συμβούλια κι οι δήμαρχοι των νησιών ξεκαθάρισαν στον κ. Μηταράκη πως επιθυμούν την αποσυμφόρηση των περιοχών τους, καθώς και να μη δημιουργηθούν άλλες δομές, αλλά να μείνουν οι υπάρχουσες με μειωμένο αριθμό μεταναστών.

Μετά τις συναντήσεις του, ο υπουργός έκανε λόγο για «εποικοδομητικές» συνομιλίες, αλλά επέμενε στα κυβερνητικά σχέδια, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως οι νέες δομές θα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στους μετανάστες.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Κω και στην άφιξη μιας λέμβου από την Τουρκία, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί «για πρώτη φορά, η νέα νομοθεσία» και «θα κρατηθούν για 25 ημέρες αυτοί που έφθασαν στο νησί». Ωστόσο, ο υπουργός έδειξε να μη γνωρίζει τον νόμο τον οποίο επικαλέστηκε .

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση φαίνεται να προχωράει ακάθεκτη τα σχέδιά της για το προσφυγικό, ερήμην των τοπικών κοινωνιών, των φορέων αλλά και των δημοτικών συμβουλίων των νησιών που επωμίζονται το βάρος της εισροής μεγάλου αριθμού μεταναστών στη χώρα μας.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ