2020-01-27 20:26:46
Φωτογραφία για Ομιλία Ειρήνης Αγαθοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) για ελλείψεις φαρμάκων στη Βουλή (video)
Με αφορμή τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου σήμερα, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σοβαρή έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται στην αγορά και στο γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ όχι μόνο δεν παρεμβαίνουν να λύσουν το πρόβλημα αλλά ούτε καν το παραδέχονται. 

«Με την τροπολογία που φέρνετε – και καλώς κάνετε -, με την οποία δίνετε παράταση στο αντισταθμιστικό μέτρο της μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ και τη ρύθμιση για τη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα φαρμακεία, ρυθμίζετε κάποια θέματα για τη διάθεση φαρμάκων, μόνο που σε λίγο δεν θα υπάρχουν φάρμακα στην αγορά για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις σας. Έχουν τοποθετηθεί δημόσια σύλλογοι ασθενών όπως η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου για ελλείψεις σε βασικά αντινεοπλασματικά φάρμακα, σύλλογοι φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα, καθώς και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος» επισήμανε και κατέθεσε στα πρακτικά επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς. 


Επίσης κατέθεσε επιπλέον στοιχεία από τα ηλεκτρονικά συστήματα παραγγελιών των φαρμακείων που αποδεικνύουν ελλείψεις σε 400 φάρμακα.

Τέλος κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει τέλος σε μια συμπεριφορά που «απαξιώνει και λοιδορεί τα συλλογικά όργανα των φαρμακοποιών, αλλά και τους ίδιους τους ασθενείς, καταλογίζοντάς τους ψευδείς ειδήσεις και πλήττοντας την αξιοπιστία τους» προκειμένου το Υπουργείο Υγείας να αποδεχτεί το πρόβλημα και να φέρει άμεσα πολιτική λύση.

Δείτε το βίντεο:
farmakopoioi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ