2020-01-28 17:38:50
Φωτογραφία για Ένα νέο jailbreak στο iOS 13 τύπου Checkra1n χωρίς υπολογιστή είναι πραγματικότητα σε οποιαδήποτε συσκευή
Το Checkra1n είναι το εργαλείο για κάνουμε jailbreaking στο iOS 13. Βασίζεται στο ελάττωμα του Checkm8 που δεν μπορεί να διορθωθεί από την Apple και υποστηρίζει το iPhone 6S μέχρι το iPhone X. Αλλά το Checkra1n δεν φαίνεται είναι το μοναδικό εργαλείο. 

Ο προγραμματιστής με το ψευδώνυμο 08Tc3wBB έχει αποκαλύψει ένα νέο εργαλείο που επιτρέπει το jailbreaking του iOS 13. Η μέθοδος του είναι πολύ ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι σε αντίθεση με το Checkra1n, δεν είναι απαραίτητο να συνδεθεί με έναν υπολογιστή με το καλώδιο Lightning για να ξεκινήσει το jailbreak.

Η διαδικασία jailbreak ξεκινά ανοίγοντας μια ειδική εφαρμογή. Πραγματοποιούνται μερικά βήματα και γίνεται επανεκκίνηση του iPhone. Η εφαρμογή ανοίγει εκ νέου για να εκμεταλλευτεί διάφορες αδυναμίες ασφαλείας και να έχει το Cydia κατά την άφιξη της. Ο συγγραφέας δείχνει διαδοχικά ότι είναι πράγματι η εφαρμογή του Cydia και όχι μια συντόμευση σε κάποιο site.


Η συσκευή που δοκιμάστηκε εδώ για το jailbreak είναι ένα iPhone 11 pro Max που τρέχει το iOS 13.3.1 beta 3. Ο 08Tc3wBB δεν λέει αν θα προσφέρει το εργαλείο του για όλους ή εάν θα διατηρήσει τη μέθοδο του κρυφή.

Δεν είναι στην πρώτη του προσπάθεια ούτως ή άλλως. Τον περασμένο μήνα, ανακάλυψε μια tfp0 εκμετάλλευση και την κατέδειξε σε ένα iPhone XS . Μια τέτοια εκμετάλλευση καθιστά δυνατή τη δυνατότητα ανάγνωσης και εγγραφής δικαιωμάτων στη μνήμη του πυρήνα και είναι πολύ χρήσιμη για τη δημιουργία ενός jailbreak ακόμη και σε νεότερες συσκευές.

Also for the iPhone 11 Pro Max, iOS 13.3.1 beta3 Jailbreak pic.twitter.com/0RVjhcyOAr

— 08Tc3wBB (@08Tc3wBB) January 28, 2020
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ