2020-01-28 19:14:25
Φωτογραφία για Υπ. Υγείας: Τέσσερα μέτρα-«αντίδοτο» για τις ελλείψεις φαρμάκων από τα ράφια
Σειρά μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά αποφασίστηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κι ο Υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης, με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολο Βαλτά και εκπροσώπους του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, Δημήτρη Φίλιππου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν:

Απαγόρευση εξαγωγών των φαρμάκων που είναι αποδεδειγμένα σε έλλειψη, για όσο χρειαστεί.Εντατικοποίηση ελέγχων, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη διασφάλιση της επάρκειας των αποθεμάτων, όπως ορίζει ο νόμος.Λήψη συγκεκριμένων μέτρων, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση του ασθενούς στο φάρμακο που έχει ανάγκη.Δυνατότητα παράτασης χρονικής ισχύος των συνταγών σε φάρμακα που αποδεδειγμένα είναι σε έλλειψη. 

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και θετικά την πρόκληση των ελλείψεων. Η ταλαιπωρία των ασθενών πρέπει να λάβει τέλος. Η πρόσβαση του ασθενούς στο φάρμακό του και η διασφάλιση της Δημόσιας υγείας είναι καθήκον μας» δηλώνει, μετά τη συνάντηση και τα μέτρα που ελήφθησαν με βάση και τις προτάσεις του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ