2020-01-30 18:55:40
Φωτογραφία για Το νέο Ασφαλιστικό μειώνει συντάξεις-Δείτε γιατί (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Τι υποστηρίζει ο Αλ. Μητρόπουλος για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσουν τα καινούργια ποσοστά αναπλήρωσης του ν/σ Βρούτση

Ρεπορτάζ Νάσος Χατζητσάκος - [email protected]

Τουλάχιστον τέσσερα ισχυρά «χτυπήματα» σε βάρος της πλειονότητας των συνταξιούχων θα προκαλέσει με την ψήφισή του (έως τα μέσα Φεβρουαρίου) το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση, όπως υποστηρίζει η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), επικεφαλής της οποίας είναι ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Σε ανακοίνωση της ΕΝΥΠΕΚΚ, επιβεβαιώνοντας τα πρόσφατα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» και της «κυριακάτικης δημοκρατίας», αναφέρεται ότι με τα νέα -ελάχιστα βελτιωμένα σε σχέση με τον νόμο Κατρούγκαλου- ποσοστά αναπλήρωσης, περίπου οι οκτώ στους 10 από τους δικαιούχους κύριων συντάξεων δεν θα δουν ούτε μισό ευρώ αύξηση.


Αντιθέτως, θα υπάρξουν και συνταξιούχοι οι οποίοι ενδέχεται να δουν μειώσεις, παρότι έχουν από 45 έτη ασφάλισης και πάνω.

Συμπεράσματα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ, τα συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν από την ανάλυση των επιπτώσεων που θα έχουν τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης μετά τον επικείμενο επανυπολογισμό (θα πραγματοποιηθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου) είναι τα εξής:

1)Παρά τα αντιθέτως διακηρυττόμενα από την πλευρά της κυβέρνησης, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση, που βρίσκεται ήδη στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης, «τιμωρεί» παράνομα και απαράδεκτα όσους ασφαλισμένους δεν μπόρεσαν (ή δεν θα μπορέσουν στο μέλλον) να ξεπεράσουν τα 30 χρόνια πλήρους ασφάλισης (ή 9.000 ημερών ασφάλισης).

2)Το «πάγωμα» των ποσοστών αναπλήρωσης και του ύψους των συντάξεων για το 75% των σημερινών και μελλοντικών συνταξιούχων αποτελεί, στην ουσία, μείωση!

3)Ταυτόχρονα, συνιστά ευθεία παραβίαση του σκεπτικού και διατακτικού των υπ’ αριθμόν 1890-1891/2019 πρόσφατων αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ, τις οποίες η κυβέρνηση απαρέγκλιτα οφείλει να εφαρμόσει.

4)Το ίδιο νομοσχέδιο «τιμωρεί», επίσης, όσους έχουν περισσότερα από 40 χρόνια ασφαλιστικού βίου (ή 12.000 ημέρες ασφάλισης). Σε αυτή την κατηγορία συνταξιούχων η «νόθευση» της ανταποδοτικότητας, κατά κραυγαλέα παράβαση των πρόσφατων αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ, γίνεται από το 41ο έτος ασφάλισης και πάνω.

«Ο πίνακας που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικός της παράνομης και απαράδεκτης πρότασης του σχεδίου Βρούτση» υποστηρίζει η ΕΝΥΠΕΚΚ, αφού: α) τα ποσοστά αναπλήρωσης και το ύψος των συντάξεων παραμένουν τα ίδια για 30 χρόνια ασφάλισης (ή 9.000 ημέρες ασφάλισης), β) αυξάνουν προοδευτικά από τα 31 έως τα 40 χρόνια ασφάλισης (ή 12.000 ημέρες ασφάλισης) και γ) μειώνονται σε σχέση με τα υφιστάμενα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) από τα 41 χρόνια και πάνω.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 29/01/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr]

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ