2020-01-30 18:51:04
Φωτογραφία για Αποχή από το κρέας: Από ποιες τροφές θα πάρετε πρωτεΐνες

Οι πρωτεΐνες στη διατροφή είναι απαραίτητες για την εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα.

Παράλληλα, αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού και σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα.

Η κατανάλωση πρωτεϊνών μετά την άσκηση ενισχύει τη δημιουργία και την αποκατάσταση των μυών, ενώ η πρόσληψή τους στο δείπνο σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα. Οι πρωτεΐνες είναι ζωτικής σημασίας για την απελευθέρωση ενδορφινών, των «ορμονών της ευτυχίας».

Αν δεν τρώτε κρέας ή θέλετε να περιορίσετε την κατανάλωσή του, δείτε στις παρακάτω εικόνες πηγές φυτικών πρωτεϊνών:

Βρόμη: Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη βρόμης σάς προσφέρει 6g πρωτεΐνης, αλλά και πολλές διαλυτές ίνες που βοηθούν στην ισορροπία των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Κινόα: ¼ ενός μικρού φλιτζανιού μη μαγειρεμένης κινόα έχει 6g πρωτεΐνης, ποσότητα που ισοδυναμεί με ένα αυγό. Είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου και ψευδαργύρου, στοιχεία που συχνά λείπουν από όσους δεν τρώνε κρέας.

Σπόροι τσία: Πρόκειται για μία από τις πιο θρεπτικές τροφές. Δύο κουταλιές δίνουν περίπου 4g πρωτεΐνης. Είναι επίσης καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και προκαλούν αίσθημα κορεσμού.

Φαγόπυρο: Είναι εξαιρετική πηγή εύπεπτων πρωτεϊνών. Μπορείτε να το καταναλώσετε αντί για ρύζι, σε σαλάτες, αλλά και να αντικαταστήσετε το σταρένιο αλεύρι με αλεύρι από φαγόπυρο. Είναι ιδανικό για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη, καθώς δεν περιέχει γλουτένη.

Χούμους: Ο συνδυασμός των ρεβιθιών με ταχίνι αποτελεί ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη.

Σπανάκι: Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο σπανάκι δίνει πάνω από 5g πρωτεΐνης και φυσικά επαρκή ποσότητα σιδήρου και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Let's block ads! (Why?)



ΥΓΕΙΑ – Makeleio.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ