2020-02-04 16:40:12
Φωτογραφία για Τελευταία έρευνα για κοροναϊό. Aσθενούν περισσότερο άνδρες, άνω των 40, με χρόνιες ασθένειες
Από την επιστημονική εργασία αυτή μπορούν να βοηθηθούν οι φορείς δημόσιας υγείας και να προσέξουν που θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση των ασθενών.

Κινέζοι επιστήμονες δημοσίευσαν στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση “The Lancet”, τα επιδημιολογικά δεδομένα όλων των ασθενών με επιβεβαιωμένη μόλυνση από τον κοροναϊό της Κίνας, που νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο Jinyintan της πόλης Γουχάν.

Η μελέτη εστίασε στην ανάλυση δεδομένων 99 ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη μόλυνση με τον κοροναϊό 2019-nCoV. Διεξήχθη στο διάστημα ανάμεσα στην 1η Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου του 2020, κι είναι η δεύτερη παρόμοια μελέτη που δημοσιεύεται στο “The Lancet”. Η προηγούμενη είχε συμπεριλάβει την ανάλυση δεδομένων από τους 41 πρώτους νοσηλευθέντες ασθενείς που προσέβαλλε ο νέος κοροναϊός

Στην τελευταία έρευνα, που δημοσιεύθηκε στις 30 Ιανουαρίου, επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι από την Κίνα μελέτησαν τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι ασθενείς, ώστε να διευκρινιστούν περαιτέρω τα επιδημιολογικά και κλινικά χαρακτηριστικά της πνευμονίας 2019-nCoV. Τα στοιχεία που συνέλεξαν στηρίχθηκαν σε κλινικές εξετάσεις, αλλά και ακτινολογικά και εργαστηριακά ευρήματα.


Προφίλ ασθενών

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ερευνητών, από τους 99 ασθενείς (σχεδόν 100) με πνευμονία 2019-nCoV:

οι 49 είχαν ιστορικό έκθεσης στην αγορά θαλασσινών της Χουνάνη μέση ηλικία όλων ήταν τα 55,5 χρόνιαοι 67 ήταν άνδρες και οι 32 γυναίκες50 ασθενείς έπασχαν από χρόνιες ασθένειεςΚοροναϊός: Συμπτώματα

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι περισσότεροι ασθενείς εμφάνισαν ήπια συμπτώματα και είχαν καλή πρόγνωση. Κάποιοι από αυτούς, όμως, ανέπτυξαν σοβαρή πνευμονία, πνευμονικό οίδημα, σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) ή πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξαν στον θάνατο.

Σύμφωνα με τις απεικονιστικές εξετάσεις:

Περισσότεροι από τους 7 στους 10 ασθενείς εμφάνισαν πνευμονία που προσέβαλλε και τους δύο πνεύμονες, ενώ σχεδόν ο 1 στους 10 είχε ραγδαία επιδείνωση και κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Οι ασθενείς εμφάνισαν τα παρακάτω συμπτώματα:

πυρετό - 82 ασθενείς,βήχα - 81 ασθενείς,δύσπνοια - 31 ασθενείς,μυαλγία - 9 ασθενείς,κεφαλαλγία - 8 ασθενείς,πονόλαιμο - 5 ασθενείς,ρινόρροια - 4 ασθενείςδιάρροια - 2 ασθενείςναυτία και έμετο - 1 ασθενής.

Πηγή Επιστημονική Επιθεώρηση "The Lancet" ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

ΠΟΥ: Οι περισσότεροι νεκροί από τον κοροναϊό είναι άνδρες άνω των 40 ετών
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ