2020-02-07 09:51:03
Φωτογραφία για Ν. Δένδιας: Καμία συνεννόηση με την τουρκική πλευρά για το θέμα των Ιμίων
Τους ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως η τουρκική πλευρά είχε προειδοποιήσει την Αθήνα ότι θα αντιδράσει σε περίπτωση ρίψης στεφάνου ή άλλης εκδήλωσης στην περιοχή των Ιμίων απέρριψε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, διαμηνύοντας παράλληλα πως καμία ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί την γκριζοποίηση τμημάτων της ελληνικής επικράτειας.

«Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σε κανέναν Έλληνα υπουργό να μπορέσει να έχει συνεννοήσεις αυτού του επιπέδου με την τουρκική πλευρά. Εκφεύγει της τρέχουσας ανταλλαγής απόψεων» ανέφερε συγκεκριμένα ο ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως οι συνεννοήσεις της Ελλάδας με την Τουρκία είναι στο πλαίσιο πως πολλές φορές και από τις δύο πλευρές εκφράζονται ευχές για τη μη δημιουργία εντάσεων. 

Κληθείς να απαντήσει για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως δεν υπήρξε επεισόδιο γύρω από το πλου του συγκεκριμένου πλοίου και απάντησε ρητά πως δεν ήταν τεστ των ελληνικών αντανακλαστικών. «Δεν νομίζω ότι αριστεύσαμε στην επικοινωνία στο συγκεκριμένο θέμα» παραδέχθηκε. 


Σε ερώτηση για την ανακοίνωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν ότι η Τουρκία θα κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο στις περιοχές που κατά την άποψή της ορίζονται από το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, έστειλε το μήνυμα να μην συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο. «Θα ευχόμουν και θα εισηγούμουν στην Τουρκία να μην το κάνει αυτό. Φιλική μου συμβουλή προς την Τουρκία θα ήταν να μην συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο» διαμήνυσε ξεκάθαρα στη συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ1.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ