2020-02-10 19:08:40
Φωτογραφία για Νυχτερινά Στρατιωτικών: Έρχονται με ΚΥΑ είπε ο ΥΕΘΑ-Αλλά λέει το ΥΠΟΙΚ (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Η άμεση προώθηση νέου σχεδίου ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης), προκειμένου να ρυθμιστεί φέτος η καταβολή αποζημίωσης στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζεται τη νύχτα είναι στα σχέδια του ΥΠΕΘΑ, όπως είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Οικονομικών, εξαντλώντας στη βάση της εκάστοτε υπάρχουσας δημοσιονομικής πραγματικότητας όλα τα περιθώρια, ενώ διευκρίνισε ότι, σε κάθε περίπτωση, η πολιτική που θα εφαρμοσθεί ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν λάβει καμία αμοιβή για τη νυχτερινή τους εργασία, όπως νομοθετήθηκε το 2017, καθώς και ότι από την 01/01/2017 δεν λαμβάνουν ούτε το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας, εφόσον δεν καταβάλλεται η ως άνω αποζημίωση για τη νυχτερινή τους εργασία.

Όμως, το υπουργείο Οικονομικών, διά του υφυπουργού Θεόδωρου Σκυλακάκη, απαντώτας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), αναφέρει ότι για την χορήγηση της ανωτέρω αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η προκαλούμενη δαπάνη θα πρέπει να καλυφθεί στο πλαίσιο του εκτελούμενου Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Δείτε το σχετικό έγγραφο του ΥΠΟΙΚ:

Όπως είχε ενημερώσει η ΠΟΕΣ: Η νυκτερινή αποζημίωση Στρατιωτικών για το 2020 αγγίζει το εξωφρενικό ποσό των μηδέν (0) ευρώ:

Αφού λοιπόν δεν έχει προβλεφθεί η δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ, για ποια ΚΥΑ υπόσχεται ότι θα προωθήσει ο κ. Παναγιωτόπουλος; Μήπως δεν πρόκειται να πάρουν τα χρήματα οι Στρατιωτικοί;

Αναμένουμε επίσημη απάντηση από ΥΠΕΘΑ.
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ