2020-02-22 10:03:00
Φωτογραφία για Το μυστικό για καλύτερο ύπνο κρύβεται σε μια αναπάντεχη μυρωδιά – Σε ποια;
Αν έχετε καλή σχέση μαζί του και αν τρέφετε αισθήματα αγάπης και έρωτα, η μυρωδιά του μπορεί να σας αποκοιμίσει εύκολα και να σας χαρίσει ύπνο ελαφρύ

Η όσφρηση είναι μια ισχυρή, αλλά υποτιμημένη μάλλον αίσθηση. Έχουμε μάθει στο παρελθόν ότι η μυρωδιά ενός τριαντάφυλλου ή το αιθέριο έλαιο από λουλούδια και μυρωδικά, μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση του ύπνου, αλλά τώρα μια νέα έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο British Columbia του Καναδά έδειξε ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον νέο άρωμα που μπορεί να σας κάνει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και πιο καλά: το άρωμα του συντρόφου σας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα ύπνου από 155 συμμετέχοντες σε ρομαντικές, μακροχρόνιες σχέσεις. Κάθε συμμετέχων πήρε δύο ξεχωριστά μπλουζάκια, τα οποία θα φόραγε στον ύπνο. Το ένα ήταν ένα αχρησιμοποίητο T-Shirt, ενώ το άλλο είχε φορεθεί από τον σύντροφό του για μια περίοδο 24 ωρών, που στη συνέχεια καταψύχθηκε για να διατηρήσει τη μυρωδιά. Κάθε βράδυ οι συμμετέχοντες φορούσαν smart watches για να συλλέγουν δεδομένα και να μετρούν πόσο καλά κοιμούνται. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όταν χρησιμοποίησαν το μπλουζάκι του συντρόφου τους, οι συμμετέχοντες κοιμήθηκαν γρηγορότερα και είχαν υψηλότερη ποιότητα ύπνου, σε τέτοιο βαθμό που έμοιαζε σαν να είχαν πάρει συμπληρώματα μελατονίνης.


Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της μελέτης ήταν ότι οι συμμετέχοντες δεν γνώριζαν ποιο T-Shirt ήταν του συντρόφου τους. Ένα από τα πιο εκπληκτικά ευρήματα είναι πως η μυρωδιά του συντρόφου τους μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου, ενώ οι συμμετέχοντες κοιμήθηκαν πιο ήρεμα, χωρίς στριφογυρίσματα και χωρίς εφιάλτες.

Η παρουσία ενός συντρόφου είναι ηρεμιστική, χαλαρωτική και έχει αποδειχθεί ότι δίνει στον άνθρωπο μιαν αίσθηση ασφάλειας. Με αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές βρήκαν έναν τρόπο για να μιμηθούν αυτά τα αποτελέσματα χωρίς να υπάρχει ο σύντροφος στο δωμάτιο.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν αυτό το είδος μελέτης με ένα άλλο πείραμα για να δουν αν το άρωμα ενός γονέα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ύπνου ενός βρέφους, κάτι που μας λέει ότι θα αποδειχθεί και αυτό θετικό.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ