2020-03-01 15:40:25
Φωτογραφία για Να μην υπάρχει ούτε πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός, ζητά ο Υπουργός Υγείας
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», όπου και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήρθα σήμερα στο νοσοκομείο αναφοράς «Η Σωτηρία», για να στηρίξω τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό εδώ και σε όλη τη χώρα και να τους ευχαριστήσω για τη μέχρι τώρα προσπάθειά τους.

Είναι αλήθεια ότι με βάση αυτό το σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας, έχουν προσέλθει στα νοσοκομεία μας - κυρίως στα νοσοκομεία αναφοράς - έχουν ελεγχθεί κλινικά και εργαστηριακά και έχουν βγει αρνητικά, πολλά δείγματα συμπολιτών μας.

Τα νοσοκομεία μας έχουν ήδη πάρει μεγάλη πίεση. Έχουμε φυσικά και κάποια πρώτα κρούσματα.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τον επαγγελματισμό τους και την πολύ καλή δουλειά τους και να τους πω ότι η Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά, τους στηρίζουμε όλους και όλες.


Δεύτερον, θα ήθελα να ζητήσω να μην υπάρχει ούτε πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός. Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει και ατομική ευθύνη. Με όλες αυτές τις οδηγίες που έχουν δώσει οι ειδικοί, οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι, πρέπει ο καθένας από εμάς να προσέχει τον εαυτό του.

Έχουμε εξηγήσει τους κανόνες υγιεινής, πώς πλένουμε τα χέρια μας. Πως αν κάποιος ανήκει σε μια ευπαθή ομάδα δεν πλησιάζει όσους είναι κρυωμένοι, έχουν πυρετό, βήχα. Πως αποφεύγονται οι χώροι που έχουν πολύ κόσμο και ενδεχομένως είναι χώροι που οι ευπαθείς ομάδες μπορεί να κινδυνεύουν. Πως αν κάποιος αδιαθετήσει, έχει πυρετό, ή αισθάνεται αδυναμία, πρέπει να μείνει σπίτι του, να ενημερώσει τον γιατρό του ή τον ΕΟΔΥ και να πάρει την κατάλληλη επιστημονική συμβουλή. Δεν πρέπει όλοι να τρέχουμε στα νοσοκομεία μας, πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και τις εντολές των ειδικών.

Και ενημερώνοντας ειλικρινώς και καθημερινά, οι επιστήμονές μας κι εγώ την ελληνική κοινωνία, βήμα-βήμα θα κάνουμε την προσπάθειά μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιλήσατε με τους δύο ασθενείς;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Μίλησα με τους υπεύθυνους γιατρούς των ΤΕΠ και των εφημεριών, τους νοσηλευτές, τους διοικητικούς, το προσωπικό στα booth.Θα ήθελα επίσης να σας παρακαλέσω για το εξής: υπάρχουν και τα προσωπικά δεδομένα, υπάρχει και η ιδιωτικότητα κάθε ανθρώπου, ο οποίος ενδεχομένως έχει μπει σε μια περιπέτεια με την υγεία του. Θέλω να σας παρακαλέσω θερμά να σεβαστούμε αυτά τα προσωπικά δεδομένα, κάτι το οποίο δεν γίνεται πάντα και οδηγεί πολλές φορές σε υπερπολλαπλάσια πίεση, για έναν άνθρωπο ο οποίος παραμένει σε ένα χώρο περιορισμένων τετραγωνικών, αρνητικής πίεσης, έτσι ώστε να τον φροντίσουν οι ειδικοί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το νοσοκομείο Σωτηρία έχει πάρει όλο το βάρος;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Όλα τα νοσοκομεία αναφοράς παίρνουν το βάρος που τους αναλογεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι ήπια τα συμπτώματα των κρουσμάτων;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Μέχρι σήμερα, τα περιστατικά που υπάρχουν, έχουν όλα ήπια συμπτώματα.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ