2020-03-04 12:31:41
Φωτογραφία για Λευκαντικές κρέμες: Ποιους κινδύνους εγκυμονεί η χρήση τους-ΒΙΝΤΕΟ

Οι λευκαντικές κρέμες χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των πανάδων της επιδερμίδας.

Οι πανάδες προκαλούνται από την αυξημένη συγκέντρωση μελατονίνης λόγω εγκυμοσύνης, κληρονομικότητας, ορμονικών παραγόντων, υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο κλπ.

Πολλές γυναίκες που αγνοούν τους πιθανούς κινδύνους, καταφεύγουν στη χρήση τέτοιων προϊόντων για να αποκτήσουν λευκότερο τόνο επιδερμίδας.

Οι λευκαντικές κρέμες όμως, συχνά περιέχουν ουσίες που μπορούν να βλάψουν τόσο την επιδερμίδα, όσο και τα νεφρά.

Πριν τη χρήση τέτοιων προϊόντων, είναι απαραίτητο να συμβουλεύεστε δερματολόγο.

[embedded content]

Μπορώ να εξαφανίσω τις πανάδες για πάντα;

Τα κακά νέα; Όταν βγει το μέλασμα δεν θεραπεύεται ποτέ. Τα καλά νέα; Διαχειρίζεται με τις σωστές θεραπείες οι οποίες είναι πάντα συνδυαστικές. Με απλά λόγια: δεν αρκεί να αγοράσεις μια «καλή λευκαντική κρέμα» όπως ακούω συχνά- πυκνά. Θα πρέπει να επισκεφτείς και τον δερματολόγο σου και να συνδυάσεις και τα δύο!

Πανάδες: επιφανειακές και χοριακές

Πάντα το μέλασμα ξεκινάει να είναι επιφανειακό αλλά στην πορεία γίνεται βαθύ. Για να στο κάνω εικόνα: πηγαίνεις διακοπές, επιστρέφεις και έχεις πάρει μαζί σου από το νησί και τις πανάδες οι οποίες την πρώτη χρονιά εξαφανίζονται τον Οκτώβριο. Την επόμενη χρονιά το σκηνικό επαναλαμβάνεται μέχρι που θα φτάσει εκείνη η χρονιά που οι πανάδες με τις οποίες θα επιστρέψεις δεν θα φύγουν τόσο εύκολα. Ο πρώτος τύπος μελάσματος, λοιπόν, είναι ο επιφανειακός. Ο δεύτερος ο χοριακός που είναι πιο δυσθεράπευτος. Ακόμη και αν τα κάνουμε όλα σωστά η θεραπεία του μελάσματος αγγίζει το 60-70%. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι να καταστείλουμε το μέλασμα, τις πανάδες και να ελέγξουμε τις βλάβες. Για να δούμε αν πετυχαίνει η θεραπεία θα πρέπει να έχουμε μειώσει αυτές τις βλάβες, να αναστείλουμε την δραστηριότητα των μελανοκυττάρων, να ελαττώσουμε τον χρόνο που θα έχει μέχρι να ξαναβγεί και να προλάβουμε να κάνουμε πρόληψη στην επανεμφάνιση του προβλήματος.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr



Let's block ads! (Why?)

ΧΡΗΣΙΜΑ – Newsitamea.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ