2020-03-04 12:10:22
Φωτογραφία για Έβρος: Πολίτες «συλλαμβάνουν» μετανάστες μέσα σε χωράφια
Εθνοφύλακες μαζί με ομάδες κατοίκων του Έβρου ξετρυπώνουν μετανάστες που μπήκαν

παράνομα στη χώρα και τους παραδίδουν στις αστυνομικές και στρατιωτικές Αρχές - Οι αχαρτογράφητες περιοχές και τα τυφλά σημεία εισόδου

Στο βίντεο ντοκουμέντο θα δείτε εθνοφύλακες και ομάδες κατοίκων του Έβρου να συνδράμουν τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας στις πιο δύσβατες περιοχές στο Δέλτα του Έβρου και σε αχαρτογράφητα σημεία, τα οποία ελάχιστοι είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Κτηνοτρόφοι, αγρότες και εθνοφύλακες βγαίνουν σε περιπολίες αργά το βράδυ έως τα ξημερώματα της επόμενης μέρας προκειμένου να εντοπίσουν όσους μετανάστες προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα και να τους οδηγήσουν στα χέρια του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας.

Αγρότες με τρακτέρ και αναμμένους προβολείς στοχεύουν όπου παρατηρείται κίνηση και μετά επεμβαίνουν ένοπλες ομάδες πολιτών που σαρώνουν την περιοχή με τα τετράτροχα οχήματα τους.


Οι εικόνες τραβήχτηκαν με την κάμερα κινητού τηλεφώνου, ξημερώματα 3ης Μαρτίου, ώρα 04.20. Όπως φαίνεται στο βιντεοσκοπημένο υλικό, μια μικρή ομάδα ανδρών που επιβαίνουν σε αγροτικό όχημα αντιλαμβάνονται ύποπτες κινήσεις μέσα στα χωράφια, συγκεκριμένα σε περιοχή που βρίσκεται το νοτιότερο φυλάκιο στο Δέλτα του Έβρου, «Εγνατία». Για τους μη γνωρίζοντες, το φυλάκιο Εγνατία βρίσκεται σε μία από τις εισόδους στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, το οποίο αποτελεί το ελληνοτουρκικό φυσικό σύνορο.

Σημειώνεται ότι το 2017, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Τύπο, λόγω της έλλειψης δυνάμεων στις στρατιωτικές μονάδες της περιοχής, δεν υπήρχε στρατιωτική παρουσία τις περισσότερες ημέρες στο φυλάκιο και η διέλευση από το σημείο γινόταν χωρίς την επίδειξη άδειας εισόδου σε παραμεθόρια επιτηρούμενη ζώνη.

Μαζί λοιπόν με αυτή την ομάδα των κατοίκων του Έβρου, είναι και ένας εθνοφύλακας που φέρει οπλισμό, συγκεκριμένα τυφέκιο G3A3, ενώ οι υπόλοιποι όπως θα δείτε, έχουν στα χέρια τους κυνηγητικές καραμπίνες. Μόλις εντοπίζουν τους μετανάστες, τους φωνάζουν να «σηκώσουν τα χέρια ψηλά» ακινητοποιώντας τους στο έδαφος. «Είναι πολλοί, το νου σας» προειδοποιεί ο εθνοφύλακας, ενώ ένας πολίτης που συμμετέχει στην επιχείρηση εντοπισμού μεταναστών, ενημερώνει τους υπόλοιπους ότι καλεί άμεσα την Αστυνομία.

«Hands up- Hands up» φωνάζει ένας άλλος εθνοφύλακας προς τη μεριά των μεταναστών και εκείνοι υπακούν αμέσως πέφτοντας στο έδαφος. Λίγα λεπτά μετά κάνει την εμφάνισή του ένα όχημα του στρατού προκειμένου να μαζέψει τους παράνομα εισελθόντες στη χώρα μας για να τους μεταφέρει στα κέντρα κράτησης. Μάλιστα, το ίδιο βράδυ, σε απόσταση 1,5 χλμ από το φυλάκιο «Εγνατία» κατά την διάρκεια επιχείρησης εντοπισμού άλλης ομάδας μεταναστών από εθνοφύλακες και πολίτες, μια πρόσφυγας έφερε στο κόσμο το παιδί που κυοφορούσε με την συνδρομή κατοίκων και εθνοφυλάκων που έσπευσαν να την βοηθήσουν ωσότου έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους παραλάβει.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ