2020-03-04 13:30:55
Φωτογραφία για Οι Arcade μιλούν για πρώτη Φορά για τη Eurovision 2020 και το Superg!rl της Stefania
Στο Mikrofwno.gr τη στήλη των Eurovisionistas που για μια ακόμη χρονιά φροντίζει για τα "αποκλειστικά" μίλησαν  οι Arcade στην ΠΡΩΤΗ τους συνέντευξη στον έντυπο τύπο, μετά την Α παγκόσμια κυκλοφορία του Superg!rl για τη Eurovision 2020.

Η συνθετική ομάδα που "κρύβεται" πίσω από τη φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision και το "Super Girl" της Stefanias,μαζί με τον Δημήτρη Κοντόπουλο και την Sharon Vaughn είναι ως γνωστόν αυτή των Arcade.

Για όσους δεν γνωρίζουν την ομάδα αυτή απαρτίζουν οι Παύλος Μανώλης ,ο Gabriel Russel ο Diveno και ο Αναστάσης Ράμμος. Mαζί με τους είναι και δυο νέοι ταλαντούχοι ανερχόμενοι παραγωγοί οι Damluke και Gioni.

Η δημιουργική ομάδα των νέων αυτών καλλιτεχνών μουσικών και παραγωγών εμφανίστηκε στα μουσικά πράγματα της χώρα μας το 2018 και κατάφερε έως σήμερα να χαρίσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε ήδη καταξιωμένα ονόματα της εγχώριας show biz.


Σάκης Ρουβάς,Έλενα Παπαρίζου,Τάμτα,Χρήστος Μάστορας,Ελένη Φουρέιρα, Demy κλπ.

Μια παρέα συνεργατών αλλά και φίλων που κατάφερε να ξεχωρίσει ,με κοινή αγάπη τους τη μουσική δείχνει να μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια αντίστοιχα Ευρωπαικά ακούσματα του σήμερα.

Φέτος το παλαιό "παντρεύεται" με το νέο και η πείρα του Δημήτρη Κοντόπουλου συναντά την νέα ματιά των Arcade.Η Δύση συναντά την Ανατολή στο δικό μας τραγούδι και το αποτέλεσμα όπως μας υπόσχονται άκρως ξεσηκωτικό.

Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν οι συντελεστές του τραγουδιού μας καθώς το "Superg!rl" κινείται σε ήχους που φιλοδοξεί να ξεσηκώσει το Ευρωπαικό κοινό στον 1ο ημιτελικό που θα διαγωνισθεί με τις υπόλοιπες χώρες.

Ο ύπθνος στήλης Μάκης χαραλαμποπουλος συνάντησε  τους Arcade οι οποίοι για πρώτη φορά μιλούν για τη φετινή μας συμμετοχή .

Καλησπέρα παιδιά πάμε για μερικές "καυτές" ερωτήσεις γιατί οι eurofans κρέμονται από τα χείλη σας.

-Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την πρόσκληση.

1) Θεωρείτε ότι φέτος η ΕΡΤ βρήκε σε εσάς -επιτέλους-τη "μαγική συνταγή" που θα κάνει την Ελλάδα να ξεκολλήσει από την ...δεξιά μεριά του βαθμολογικού πίνακα;

- Η αλήθεια είναι ότι για την συμμετοχή μας σε αυτό το project ευθύνεται ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει την δική του ''μαγική συνταγή'' στον διαγωνισμό της Eurovision. Ας πούμε ότι φέτος εμείς είμαστε το νέο συστατικό!

Συνεργαζόμαστε με τον Δημήτρη τον τελευταίο καιρό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτός και η ΕΡΤ μας έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχουμε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό.

2)Με δεδομένο τα τελευταία χρόνια ότι η χώρα μας δεν έχει πολλούς "συμμάχους" στην Eurovision,ποιοί "φίλοι" μας Ευρωπαίοι θεωρείτε ότι θα αγαπήσουν το δικό μας τραγούδι και θα κατά συνέπεια θα το ψηφίσουν;

- Οι ''συμμαχίες'' της Eurovision είναι κάτι που εμείς ως δημιουργοί δεν μπορούμε να υπολογίσουμε και να σχολιάσουμε. Πιστεύουμε όμως ότι ένα καλό τραγούδι βοηθάει μια καλή συμμετοχή αρα και τις πιθανότητες για νέους ''φίλους''.

3) Η Stefania το "σούπερ" κορίτσι της Ελλάδας,λέτε να καταφέρει να γίνει το "χρυσό" κορίτσι φέτος για εμάς -χαρακτηρισμό που αποδίδεται έως τώρα στην Έλενα Παπαρίζου η οποία είναι η μόνη που -έως σήμερα- έφερε την κούπα στη χώρα μας.Πάμε να φέρουμε μετάλλιο δηλαδή;

- Η Στεφανία και όλη η ομάδα της ελληνικής αποστολής δουλεύουν για να παρουσιάσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ως γνωστόν όμως ο διαγωνισμός της Eurovision είναι αμφίρροπος και γεμάτος εκπλήξεις άρα δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Το σίγουρο είναι ότι η Στεφανία ακόμα και αν δεν γίνει το επόμενο ''χρυσό'' κορίτσι θα παραμείνει σίγουρα ένα ''σούπερ'' κορίτσι!

4) Εάν το τραγούδι φέτος της Ελλάδας δεν το τραγουδούσε η Στεφανία πείτε μας ποιές άλλες καλλιτέχνιδες εντός ή και εκτός χώρας θα "θέλατε" να το ερμηνεύσουν.Φήμες υπήρξαν ότι φέτος ήσασταν πολύ κοντά και στο να συνεργασθείτε με το ΡΙΚ και τον Sandro Nickolas.Πείτε μας και γι αυτό.

- Ο τρόπος που δουλέψαμε σε αυτό το project δεν ξεκίνησε με το τραγούδι. Τα τραγούδια που δοκίμασε η Στεφανία πριν καταλήξουμε στο ''SUPERG!RL'' γράφτηκαν για την Στεφανία. Αυτό έγινε αφού αναλύσαμε τα χαρακτηριστικά της, αφού εντοπίσαμε σε πια πρέπει να εστιάσουμε για να φανεί ξεχωριστή και φυσικά λαμβάνοντας υπόψιν τις απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Σίγουρα θα μπορούσαμε να ''κολλήσουμε'' επάνω άλλους καλλιτέχνες αλλά δεν θα ήταν ένα ιδανικό πάντρεμα μιας και τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά.

Υπήρξαν διάφορες συζητήσεις για συνεργασία μιας και υπάρχει εκτίμηση στην δουλειά μας αλλά δεν θα θέλαμε να μιλήσουμε για φήμες.

Η Κύπρος διάλεξε έναν καταπληκτικό εκπρόσωπο, τον Sandro και είμαστε σίγουροι ότι θα τα πάνε καταπληκτικά!

Για εμάς είναι η πρώτη συμμετοχή στο διαγωνισμό και είμαστε χαρούμενοι που αυτή είναι με την Ελλάδα και την έμπειρη ομάδα του Δημήτρη Κοντόπουλου, του Ηλία Κοκοτού και του Φωκά.

5) Πολλές φορές η αρένα δείχνει το πως θα πάει ένα τραγούδι στη τελική κατάταξη.Θεωρείτε πως θα κερδίσουμε την εξέδρα και το στάδιο θα χορεύει στους ρυθμούς του "SupergIrl Παίζει για εσάς τόσο σημαντικό ρόλο το οπτικό του θέματος ή ένα καλό τραγούδι κερδίζει ακόμα και εάν στο backgroynd υπάρχει ένα απλό "μαύρο φόντο" ; 

- Το ''SUPERG!RL'' είναι ένα πολύ ρυθμικό και χορευτικό κομμάτι οπότε το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος στην αρένα θα μπορέσει να διασκεδάσει.

Φυσικά η Eurovision είναι ένα τηλεοπτικό υπερθέαμα και το οπτικό του θέματος παίζει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο.

Το καλό τραγούδι είναι κάτι που είναι απαραίτητο πριν φτάσουμε στην αρένα. Επίσης ένα καλό τραγούδι για την Eurovision περιλαμβάνει σημεία που βοηθούν το οπτικό αποτέλεσμα. Είμαστε τυχεροί που η ομάδα έχει τον Φωκά Ευαγγελινό, έναν άνθρωπο με τεράστια εμπειρία στον διαγωνισμό ο οποίος μας καθοδήγησε σωστά σε αυτό το θέμα.

6) Θεωρείτε ότι το μήνυμα που θέλει να περάσει το τραγούδι μας θα αγγίξει την νεολαία της Ευρώπης και ειδικά τα σύγχρονα κορίτσια που "πολεμάνε" για τα θέλω τους; Θεωρείτε πως μπορούμε να αλιεύσουμε ψήφους ποντάροντας στην ευαισθησία της νεολαίας ;

- Πιστεύουμε ότι εκτός από την διασκέδαση και την ψυχαγωγία η Eurovision είναι ένας θεσμός που ανέκαθεν προωθούσε κοινωνικά μηνύματα.

Οι απαιτήσεις της εμπορικής μουσικής βιομηχανίας δεν σου δίνουν την δυνατότητα σαν δημιουργό να μιλήσεις εύκολα για αυτά τα θέματα στα τραγούδια σου.

Η Στεφανία ήταν το κατάλληλο άτομο που μπορούσε να περάσει ένα τέτοιο μήνυμα. Επίσης το θέμα μας μπορεί να απευθύνεται στη νεολαία και τις γυναίκες αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί ενήλικες εγκλωβισμένοι σε μια χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Το θέμα του τραγουδιού μας θα αγγίξει όποιον το καταλάβει και το αποδεχθεί και αυτή η ''ψήφος'' είναι η πιο σημαντική.

7) Το επικοινωνιακό παίζει για όσους γνωρίζουν σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία του Ευρωπαικού διαγωνισμού τραγουδιού ,θεωρείτε πως η Ελληνική ομάδα έχει φέτος τα απαραίτητα φόντα για να τα καταφέρει στο Ρόττερνταμ;

- Η ελληνική ομάδα έχει εμπειρία, έχει όρεξη, έχει μια ΕΡΤ έτοιμη να υποστηρίξει την προσπάθεια και έχει μια φανταστική εκπρόσωπο την Στεφανία. Δουλεύουμε και ελπίζουμε για το καλύτερο!

 8) Το τραγούδι μας είναι αμιγώς στην αγγλική γλώσσα όμως χρησιμοποιούνται μουσικά όργανα που του δίνουν ένα "άρωμα Ελλάδας" Μιλήστε μας γι αυτά.και πείτε μας εάν το τραγούδι θα μπορούσε να έχει και μια "Ελληνική εκδοχή" για όσους επιμένουν  στη χρήση της γλώσσας μας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

- Θέλαμε πάρα πολύ το τραγούδι μας να έχει κάτι από ''Ελλάδα''. Ηχογραφήσαμε πολλά παραδοσιακά όργανα μέχρι να καταλήξουμε σε αυτόν τον ήχο. Είναι αλήθεια ότι αυτό το ένα χαρακτηριστικό που θέλαμε να δώσουμε μας απασχόλησε περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο στο τραγούδι!

Σίγουρα πολλά τραγούδια μεταφράζονται απο μια γλώσσα σε άλλη αλλά ειδικά τα αγγλικά τραγούδια σε ελληνικά πάντα χάνουν κάτι στην μετάφραση.

Δεν θεωρούμε πρόβλημα τη χρήση της γλώσσας μας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Ένα καλό-πιασάρικο ρεφραίν δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα στα αγγλικά. Το σύνολο μετράει.

9) Η Ελλάδα φέτος 'έχει την 41η συμμετοχή της στη Eurovision. Αποφασίσθε από κοινού και πείτε μας ποιά από όλες -εκτός του Supergirl (!) έχετε ως αγαπημένη .Ποιό  βραβείο για εσάς χώρας ήταν για εσάς το πιο δίκαιο.

- Δεν υπάρχει ερώτημα: Έλενα Παπαρίζου και ''My Number One''!

Εκτός από αυτό όμως το πιο δίκαιο βραβείο κατα την άποψη μας ήταν στο ''Euphoria'' της Loreen.

10) Πιστεύετε ότι στη Eurovision κερδίζει πάντα το καλύτερο τραγούδι? Ή πρόκειται για ένα ένα τηλεοπτικό show με προκαθορισμένο αποτέλεσμα ,μια μάχη των δισκογραφικών εταιρειών που "πηγαινοφέρνουν" το βραβείο στο "μέλλον" της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας που ακούει στο όνομα "Σκανδιναβικές χώρες΄";

- Το καλύτερο είναι υποκειμενικό φυσικά. Κερδίζουν πάντα τραγούδια που έχουν κάτι διαφορετικό είτε αυτό είναι στον στίχο, στο θέμα-μήνυμα, στη φωνή, στην σκηνική παρουσία. Είναι ένας διαγωνισμός και πρέπει να έχει έναν νικητή. Από την πλευρά των δισκογραγικών εταιριών δεν παίζει ρόλο το βραβείο μιας και τα καλά τραγούδια κάνουν καλές πορείες ανεξάρτητα από την νίκη. Στο τέλος της ημέρας νικητής είναι ο κόσμος που διασκεδάζει και συμμετέχει στη μεγαλύτερη γιορτή της Ευρώπης.

Να σας ευχηθούμε από καρδιάς τα καλύτερα,-σας ευχαριστούμε που "εμπιστευτήκατε" το Mikrofwno.gr για την ΠΡΩΤΗ σας συνέντευξη με αφορμή την 65η Eurovision και να σας ευχαριστήσουμε που φέτος κατά τη προσωπική μας γνώμη και όχι μόνον  έχουμε "τραγουδάρα" .

- Εμείς ευχαριστούμε!

Πάμε να ξεσηκώσουμε την Ευρώπη ή όπως εδώ και καιρό ως στήλη λέμε "Πάμε να ζεστάνουμε την Ευρώπη" με λύρα και ζουρνά.

Καλή επιτυχία Ελλάδα 

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΣ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝΤΑΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΡΟΣ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝΤΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ