2020-03-26 08:53:40
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Έρχονται μάσκες και γάντια με 3D εκτύπωση και στη χώρα μας! Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας
Με την πιο σύγχρονη τεχνολογία θα επιχειρήσει και η χώρα μας να παράξει εξοπλισμό για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία που σήμερα παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις.

HR

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των διαπιστευμένων ιατρικών συντακτών, ήδη το υπουργείο Υγείας έχει έρθει σε επαφή με εταιρείες που εκτυπώνουν σε πραγματική διάσταση αντικείμενα με 3D εκτύπωση ώστε να ξεκινήσουν να παράγονται υλικά όπως μάσκες, γάντια κ.λ.π.

Ότι υπάρχει σε τρισδιάστατη μορφή και γίνεται στο εξωτερικό θα το έχουμε και εμείς στη χώρα μας, διαβεβαίωσε ο κ.Κοντοζαμάνης.

Να σημειωθεί ότι σε χώρες της Ευρώπης έχει ξεκινήσει ήδη η παραγωγή ειδών προστασίας με την τρισδιάστατη εκτύπωση δεδομένης της παγκόσμιας έλλειψης υλικών.

Τραγικές ελλείψεις

Στη χώρα μας εδώ και αρκετές ημέρες το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) διαμαρτύρεται για έλλειψη σε μάσκες και γάντια ώστε να μπορέσουν να προστατευθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μάλιστα σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους νοσοκομειακούς γιατρούς χθες (ΟΕΝΓΕ) παραδέχτηκε ότι υπάρχει έλλειψη, ενώ αντίθετα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πριν από λίγες ημέρες επιχείρησε να διασκεδάσει της εντυπώσεις λέγοντας ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για ελλείψης σε μέσα προστασίας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ