2020-04-09 09:23:06
Φωτογραφία για Ολλανδία: Δημοσιογράφος παραπονέθηκε γιατί «σώζονται παχύσαρκοι ηλικιωμένοι καπνιστές»!
Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις Ολλανδού δημοσιογράφου ο οποίος επέκρινε τους χειρισμούς

της κυβέρνησης σχετικά με τον κορωνοϊό με το επιχείρημα ότι «αυτή την ώρα σώζουμε υπέραβους ηλικιωμένους που καπνίζουν».

Η δήλωση του 55χρονου Γιόρτ Κέλντερ, ο οποίος είναι φίλος του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε έκανε τη δήλωση αυτή στον ραδιοφωνικό σταθμό Omrop Fryslân επιχειρώντας να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ανάγκης να πέσει μεγαλύτερο βάρος στην οικονομία «Στατιστικά μιλώντας αυτό κάνουμε. Σε κάποιο σημείο θα ήταν καλό να σκεφτούμε πώς θα εξισορροπήσουμε τα σημαντικά. Πόση οικονομική ζημιά κάνουμε για να σώσουμε ανθρώπους που σίγουρα θα κατέληγαν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια;» συνέχισε την απαράδεκτη λογική του ο Κέλντερ.

Μετά το σάλο, ιδίως στα social media, για τις δηλώσεις αυτές ο Κέλντερ επιχείρησε να ανασκευάσει μιλώντας στην Algemeen Dagblad.

«Δεν εννοούσα να σκοτώσουμε τους ηλικιωμένους. Ας τους βοηθήσουμε αλλά ας προσέξουμε και την οικονομία. Πάντα σκεφτόμαστε τον τομέα της υγείας αλλά πρέπει πάντα να είναι προτεραιότητα έναντι της οικονομίας;» δήλωσε ο Κέλντερ.

Οι δηλώσεις του Κέλντερ έγιναν ενώ φουντώνουν οι επικρίσεις για την απουσία αυστηρότερων μέτρων στην Ολλανδία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Johns Hopkins να καταγράφει 20.682 κρούσματα κορωνοϊού και 2.255 θανάτους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ