2020-04-13 01:49:31
Φωτογραφία για «Έφυγε» ο σπουδαίος Sir Stirling Moss
O Sir Stirling Moss, ο κατά γενική ομολογία ο καλύτερος οδηγός που δεν κατέκτησε ποτέ παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Formula 1, απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών.

Ο σπουδαίος Βρετανός συμμετείχε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού την περίοδο 1951-1961, εκκίνησε σε 66 πρωταθληματικούς αγώνες και κατέκτησε τους 16 εξ αυτών. Πήρε νίκες οδηγώντας για λογαριασμό των Mercedes, Maserati, Vanwall και για την ιδιωτική ομάδα του Rob Walker.

Παράλληλα, ο Λονδρέζος είχε 24 παρουσίες στο βάθρο, 16 pole positions και 19 ταχύτερους γύρους ολοκληρώνοντας τέσσερις συνεχόμενες σεζόν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των οδηγών (1955-1958.

Ειδικά την τελευταία χρονιά, έκανε κάτι που έμεινε στην ιστορία: παρουσιάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Mike Hawthorn που απειλούνταν με αποκλεισμό από το Grand Prix Πορτογαλίας. Ο συμπατριώτης του κράτησε τελικά τους βαθμούς της δεύτερης θέσης και με αυτούς, του πήρε τον τίτλο!

Είχε στο ενεργητικό του διάφορα ρεκόρ ταχύτητας, συμμετείχε σε διάφορες αγωνιστικές κατηγορίες, εκτέλεση χρέη και τηλεσχολιαστή ενώ το 1990 εντάχθηκε στο Motorsports Hall of Game. Στις 21 Μαρτίου του 2000 χρίστηκε ιππότης.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στην αγωνιστική κοινότητα και τα μηνύματα στη μνήμη του ήταν πολλά και συγκινητικά…
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ