2020-04-24 13:13:00
Φωτογραφία για Τραμπ- Πανεπιστήμια: Σημειώσατε 1
Τα μεγάλα Πανεπιστήμια (και το Χάρβαρντ) αρνούνται την ομοσπονδιακή επιχορήγηση μετά τις απειλές Τραμπ

Τα τέσσερα μεγαλύτερα και πλουσιότερα Πανεπιστήμια της Αμερικής ανακοίνωσαν ότι δεν θα δεχθούν την ομοσπονδιακή βοήθεια που προσφέρεται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα για να μετριαστούν οι συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σήμερα το Πανεπιστήμιο του Γέιλ ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί τη βοήθεια ύψους 6,9 εκατ. δολαρίων που προβλέπονταν για το ίδρυμα στο πλαίσιο του προγράμματος που εφαρμόζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Αν και το Γιέλ βρίσκεται αντιμέτωπο με μεγάλη δημοσιονομική πίεση ως αποτέλεσμα της πανδημίας, το Πανεπιστήμιο αποφάσισε να μην διεκδικήσει αυτά τα έκτακτα κεφάλαια βοήθειας», ανακοίνωσε το ίδρυμα. «Αντ ‘αυτού, ελπίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας θα χρησιμοποιήσει το ποσό που αναλογούσε στο Γέιλ για να υποστηρίξει κολέγια και πανεπιστήμια στο Κοννέκτικατ των οποίων η λειτουργία απειλείται από την τρέχουσα κρίση».


Ο Γέιλ, είναι το δεύτερο πλουσιότερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, με δωρεές ύψους 30,3 δισ. δολαρίων.

Τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Πρίνστον και Στάνφορντ επίσης αρνήθηκαν τη βοήθεια που προβλέπει το υπουργείο Παιδείας για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το θέμα ανακίνησε ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που απείλησε δημοσίως το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και ζήτησε να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε υποννοώντας ότι επωφελήθηκε από το πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το Πανεπιστήμιο διευκρινίζοντας ότι η επιδότηση που του αναλογούσε (ύψους 8,6 εκατ. δολαρίων) προέρχονταν από το πρόγραμμα ενίσχυσης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είχε αρνηθεί αρχικά να την αποποιηθεί.

Κανένα από τα ιδρύματα δεν έχει ακόμη λάβει χρήματα από την κυβέρνηση.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ