2020-04-27 00:46:09
Φωτογραφία για McLaren BC-03
Η McLaren ετοιμάζεται να δημιουργήσει, ως είθισται, ένα μοναδικό στα πάντα hypercar μοντέλο. Η νέα δημιουργία της φίρμας από το Woking, με κωδικό BC-03 θα βασίζεται

στην εξωπραγματική Senna, με τον σχεδιασμό της να είναι απλά φουτουριστικός. Το όλο πρότζεκτ έχει πιστοποιηθεί από το τμήμα εξατομίκευσης MSO (McLaren Special Operations), το οποίο έχει αναλάβει και την σχεδίαση του συγκεκριμένου hypercar. Πηγή για την έμπνευσή του αποτελεί το ψηφιακό πρωτότυπο Ultimate Vision Gran Turismo του 2017, με βασικά χαρακτηριστικά το εξωφρενικό bodykit όπου κυριαρχούν η τεράστια πίσω πτέρυγα και οι θηριώδεις τροχοί.

Η BC-03 θα διαθέτει επίσης, την ίδια αρχιτεκτονική της Senna, μοιράζοντας το ίδιο carbon monocoque σασί με αλουμινένια υποπλαίσια με όλο το σώμα να είναι κατασκευασμένο από carbon, τα κεραμικά φρένα και την σοφιστικέ ενεργητική ανάρτηση Race Active Chassis Control II.


Πίσω από την πλάτη του οδηγού θα βρίσκεται τοποθετημένος ο twin-turbo V8 κινητήρας των 4,0 λίτρων με την απόδοσή του να φτάνει τους 800 PS και τα 800 Nm ροπής. Βέβαια, εάν σκεφτούμε ότι το πρωτότυπο Ultimate Vision Gran Turismo «φορούσε» ένα υβριδικό σύνολο συνολικής ισχύος 1.166 ίππων, πιθανόν η BC-03 να μοιράζεται το ίδιο σύνολο της Speedtail, με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 1.050 PS. Αποτέλεσμα είναι εξωπραγματικές επιδόσεις, τόσο από στάση όσο και εν κινήσει.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η συνολική παραγωγή της McLaren BC-03 θα περιοριστεί στα έξι συνολικά μοντέλα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ