2020-05-19 20:16:17
Φωτογραφία για Νίκος Ανδρουλάκης  ...Σήμερα συμπληρώνονται 101 χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Σήμερα συμπληρώνονται 101 χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Αυτήν την ημέρα μνήμης και τιμής για τους πάνω από 350.000 Έλληνες του Πόντου, που βρήκαν τραγικό θάνατο, όπως και άλλοι χριστιανικοί πληθυσμοί της

 Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, απέστειλε επιστολή στον ..Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Μαρία Σασόλι, ζητώντας την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

  

Αγαπητέ Πρόεδρε, 

Σήμερα τιμούμε την 101η επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Γενοκτονία των Ελληνικών και ευρύτερα χριστιανικών πληθυσμών των περιοχών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είχε ξεκινήσει ήδη από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι το 1923 όταν και ολοκληρώθηκε, πάνω από 350.000 Έλληνες του Πόντου είχαν χάσει τη ζωή τους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πάνω από όλα ένα σχέδιο ειρήνης. Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή, όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά και για το παρόν και το μέλλον. Ο στόχος της αναγνώρισης και των εκδηλώσεων μνήμης μιας Γενοκτονίας δεν είναι η αναζωπύρωση παλαιών αντιπαραθέσεων μεταξύ λαών και χωρών.


Αντιθέτως, η αποδοχή της ιστορικής πραγματικότητας, η μνήμη και η καταδίκη θα μας βοηθήσουν ώστε να αποφύγουμε την επανάληψη ανάλογων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον. Αποτελεί πολύτιμη συνεισφορά στην ειρήνη και τη διαρκή καταπολέμησης της βίας, των φυλετικών, θρησκευτικών, πολιτισμικών και κάθε άλλης μορφής διακρίσεων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το πρώτο κοινοβούλιο με άμεσα εκλεγμένους αντιπροσώπους από 27 διαφορετικές χώρες, που μιλούν 24 διαφορετικές γλώσσες, πρέπει να είναι πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια.

Για το λόγο αυτό, σας ζητώ ως Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αναγνωρίσουμε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και να τιμήσουμε την επέτειο αυτών των τραγικών γεγονότων. 

Με εκτίμηση,

Νίκος Ανδρουλάκης

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ