2020-06-01 23:33:36
Φωτογραφία για Βρετανία: Οι 45 χώρες που πρέπει να εξαιρεθούν από την ταξιδιωτική καραντίνα
Ανάμεσά τους και η Ελλάδα - Προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι η 14μερη καραντίνα για όλες τις αφίξεις στη Βρετανία θα «σκοτώσει» τον ταξιδιωτικό κλάδο

Λίστα με 45 χώρες που θα πρέπει να εξαιρεθούν από την 14ημερη ταξιδιωτική καραντίνα απέστειλαν οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες σε υπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως επισημαίνουν οι βρετανικές εφημερίδες «Daily Mail» και «Independent», ανάμεσα στις χώρες που πρέπει να εξαιρεθούν είναι η Ελλάδα , η Γαλλία όπως και οι ΗΠΑ.

Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες, όπως η British Airways, ζήτησαν από την κυβέρνηση του Λονδίνου να καταργήσει την καραντίνα 14 ημερών για τους ταξιδιώτες εφαρμόζοντας το μέτρο με τις «αερογέφυρες».

Κατ΄αυτόν τον τρόπο, οι Βρετανοί θα μπορούσαν σύντομα να επισκεφθούν την Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, όπως επίσης το Μεξικό, τις ΗΠΑ και την Τουρκία, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».


Από την πλευρά τους, η Ντάουνινγκ Στριτ και το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας επιμένουν ότι το σχέδιο για καραντίνα στις αφίξεις επί δύο εβδομάδες πρέπει να ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου, κάτι που για πολλούς θεωρείται μεγάλη καθυστέρηση.

Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των British Airways, EasyJet και Virgin Atlantic, προτείνουν ως μέτρο ανακούφισης τις «αερογέφυρες» που θα επιτρέψουν τη σύναψη διμερών συμφωνιών για να επιτραπεί η μεταφορά των επιβατών χωρίς καραντίνα μεταξύ των προορισμών - κάτι που ήδη εξετάζει το Ηνωμένο Βασίλειο με τη χώρα μας και την Πορτογαλία.

Στη επίμαχη επιστολή τους, οι επικεφαλής των βρετανικών αερογραμμών προειδοποιούν την κυβέρνηση Τζόνσον ότι η προγραμματισμένη 14μερη καραντίνα για όλες τις αφίξεις στη Βρετανία θα «σκοτώσει» τον ταξιδιωτικό κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το σχέδιο της υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πάτελ για την επιβολή υποχρεωτικής καραντίνας σε όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από τις 8 Ιουνίου αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση στο κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα.

Στο μεταξύ, τα «αφεντικά» των αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων αναμένεται να έχουν σε λίγες ώρες συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους προκειμένου να τους πείσουν για την άρση της ταξιδιωτικής καραντίνας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ